BEOGRAD

Milan Kalinić otkrio detalje tučnjave u "Pioniru": Ja sam sportista u duši...

Avaz.ba

7.4.2019

Voditelj i glumac Milan Kalinić je u telefonskom razgovoru za emisiju "Premijera" na Pink televiziji otkrio nove detalje sukoba u hali "Pionir". 

On je bio u centru skandala na vječitom derbiju, gdje se sukobio s jednim navijačem Zvezde koji je poslije njegovih udaraca završio krvave glave, pa je upravo to bio glavni razlog da se on u nedjelju oglasi na Pink televiziji.

S obzirom na to da je riječ o telefonskom razgovoru, Milan nije želio da previše detaljno opiše cijelu situaciju, ali je otkrio da on nije izazvao sukob.

- Prvo, u hali gdje svi navijaju za Zvezdu ne može se desiti incident. I ja sam navijač. To je trenutak. Ne bih sada ovako putem telefona pričao. Svako nasilje treba osuditi. Ja sam neko ko je apsolutno protiv toga. Cijelog života se trudim da to izbjegnem i vrlo uspješno to radim. Međutim, nekada dođete u situaciju da ste pritjerani uz zid, u ćošak i bukvalno morate reagirati.

Voditelje Pinka interesiralo je da li Kalinić čita tekstove koji o njemu izlaze povodom incidenta.

- Ja od one moje saobraćajne nesreće, od toga ima četiri godine, ne dajem intervjue za štampane i elektronske medije baš zbog toga. I od ovoga su napravili nešto što, u principu, nema veze sa životom. Ipak, kada se desi tako nešto, ne možeš da kažeš mnogo toga pozitivnog. Desi se nekada da moraš da odgovoriš na primitivizam, prostakluk, agresiju, jer drugačije ne možeš da se odbraniš. Nisam ja bio učesnik sukoba, ali sam ja upleten u sukob jer je u principu bio upleten moj lični prijatelj, a kada neko napadne moj ličnog prijatleja, moram odreagirati.

Ja sam sportista u duši. Evo, upravo sada mi počinje utakmica. Ja sam sportski vaspitan, ja sam protiv takvih stvari, ali nekada ljudima morate da odgovorite. Mnogi lažni moralisti sada pričaju da sam javna ličnost, da dajem primjer mladima. Ja apsolutno svime dajem primjer mladima. Daj Bože, da svi vode život na način kao što ga ja vodim. Ali, sutra ću sve objasniti kod Sarape, baš kao što sam mom sinu objasnio. Naravno da svi ljudi i djeca uvijek trebaju tražiti način da izbjegnu nasilje, ali isto tako morate biti od pomoći svom prijatelju - kazao je Kalinić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.