JAVNO ILI TAJNO

Šaran: Droge ima i u vladajućim strukturama

Institucije ne rade svoj posao, dodaje frontmen „Štuka“

Piše: E.D.A

13.4.2019

Šaran: I institucije se vjerovatno drogiraju - Avaz
Jugović–Tundžel: Neke su djevojke pokleknule - Avaz
Škaljo: Ko voli, neka izvoli - Avaz
Tifa: Neka službe rade svoj posao - Avaz
Kovač: Primjer u dobrom - Avaz

- Cijela estrada se drogira, samo sam ja narkoman – kazao je pjevač Darko Lazić za srbijanske medije, a ova rečenica je izazvala reakcije njegovih kolega, ali i drugih ličnosti iz javnog života.  

Koliko je droga prisutna na bh. estradi?

Novac i život

Frontmen grupe „Letu štuke“ Dino Šaran za „Dnevni avaz“ kaže da nije upućen u detalje, ali smatra da se danas narodnjaci drogiraju više nego rokeri te da droga donosi i zaradu.

- Danas je turbo definitivno taj koji se može povezati s drogom. Ne hodam po folkotekama, ali znam, čujem, vidim... - govori Šaran.

Smatra da je situacija i u vladajućim strukturama, vjerovatno, slična.

- Institucije trebaju da rade svoj posao, ali i institucije se, vjerovatno, drogiraju. I ne rade svoj posao, a to ti je to, riba od glave smrdi. Nema šta, jasno je sve. Ipak droga donosi novac. Nekom donosi novac, a nekom uzima život. Tako da institucije ne rade svoj posao i vrlo je jasno o čemu se tu radi – kaže Šaran.

Pronaći rješenje

Adis Škaljo se, kako kaže, rijetko druži s ljudima s estrade pa ne zna detalje.

 

- U suštini, ko voli neka izvoli i svako ima pravo da radi od svog života šta želi. Što manje znam, manje će me glava boljeti. Vjerovatno ima istine u onom što je Darko rekao kada je u pitanju i naša estrada. Neki ljudi ne mogu podnijeti tempo i stres posla pa podliježu takvim stvarima. Jednostavno je, postoje oni koji ne mogu normalno da se iznesu s problemima pa u drogi pronalaze rješenje – smatra Škaljo.

Nikolina Kovač smatra da poznate osobe ne trebaju davati loš primjer.

- Ima toga vjerovatno, ali sebi ne dajem pravo da komentarišem takve stvari. Smatram da je droga loš primjer pogotovo za mlade. Uzor trebaju biti uspješni sportisti, poput Novaka Đokovića ili Jusufa Nurkića – zaključila je Kovač.

Tifa: Gdje ima dima, ima i vatre 

Mladen Vojičić Tifa smatra da vjerovatno ima narkotika među javnim ličnostima.

- Kako stvari stoje, naslućuje se da ima toga, samo ne znam ko se drogira i šta, koliko... Opet, moram reći da gdje ima dima, ima i vatre. Ne radim u službama koje se bave tim problemom, a oni najbolje znaju detalje – poručuje Tifa.

Jugović–Tundžel: Neke su djevojke pokleknule

Manekenka Jelena Jugović–Tundžel tvrdi da droge zasigurno ima na estradi, ali i u poslu kojim se ona bavi.

- Droga je zaista velika pošast i zasigurno je ima i među poznatima. Slagala bih kada bih rekla da nisam vidjela djevojke u svijetu mode koje nisu imale dodira s ovim porokom. Oduvijek vodim zdrav način života, a pogotovo sada, kada sam majka - kazala je Jugović-Tundžel.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.