GOLMAN I NOVINARKA

Porodica Kasiljas: Životna bitka

Prije nego što je objavila vijest o svojoj bolesti, suprugu je organizirala proslavu 38. rođendana

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

26.5.2019

- Iker Kasiljas (Casillas, 38) naučio nas je kroz svoju karijeru kako treba savladati najteže izazove. Naučio nas je da odustajanje nije opcija i bezbroj puta je pokazao da je jedini put do pobjede ostati snažan bez obzira na težinu izazova. Real Madrid želi da se njegov legendarni kapiten oporavi što prije i šalje mu svu hrabrost svijeta – stajalo je u saopćenju “Kraljevskog kluba” nakon što je legendarni golman nedavno doživio srčani udar.

I dok se porodica Kasiljas još nije oporavila od jednog šoka, život ju je još jednom iznenadio.

Samo dvije sedmice nakon što je Iker otpušten iz bolnice, njegova supruga, poznata sportska novinarka Sara Karbonero (Carbonero, 35) podijelila je na društvenim mrežama još jednu šokantnu vijest.

Teško vrijeme

- Ovog puta sam ja u pitanju i ona riječ od pet slova, koju se još bojim napisati. Prije nekoliko dana na redovnom pregledu, ljekari su mi rekli da imam zloćudni tumor i da odmah moram na operaciju. Sve je prošlo uredu i rak je, srećom, otkriven na vrijeme, ali su preda mnom još mjeseci borbe zbog propratnih terapija – napisala je Sara i dodala da će iskoristiti ovaj trenutak i zamoliti kolege novinare da pokažu poštovanje i razumijevanje kakvo su uvijek pokazivali, posebno u ovo teško vrijeme za nju i njenu porodicu.

Prije nego što je objavila vijest o svojoj bolesti, suprugu je organizirala proslavu 38. rođendana. Ona je bila na poslu kad je bivši golman Real Madrida pretrpio srčani udar 1. maja. Karijera mu je od tog trenutka bila pod upitnikom, ali je, nakon što se oporavio i poslije konsultacija s ljekarima, zaključio da još nije vrijeme za mirovinu.

Sara i Iker zajedno su od 2009. godine, a upoznali su se dok je Sara radila kao sportska novinarka. Svijet je obišao njihov strastveni poljubac nakon finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, a svojevremeno je ponijela i titulu najljepše reporterke. Prije pet godina, dobili su sina Martina, a 2016. stigao im je i Lukas. Nakon što su saznali da očekuju drugo dijete, odlučili su se vjenčati pa su vezu okrunili brakom tri mjeseca prije rođenja drugog sina.



Sara i Iker: Život ih još jednom iznenadio

Ona je prije dvije godine odlučila da karijeru stavi u drugi plan i posveti se porodici, ali se nedavno vratila novinarstvu, a pored toga se bavi i modelingom. Par trenutno živi u Portu i ne izlaže svoj život pretjerano javnosti. Njegov infarkt, ipak, nije jedini strah koji su proživjeli u proteklih nekoliko mjeseci. Sara je, naime, krajem prošle godine otkrila da su joj otkrili tumor, koji je morala odstraniti i, na svu sreću, pokazao se benignim.

Hrabre žene

- Desetak dana nakon operacije mogla sam odahnuti, jer su stigli rezultati i pokazali da se radi o benignom tumoru. Nisu sve žene iste sreće i danas ih se želim sjetiti, tih hrabrih žena, koje vode teške bitke, kao što je rak dojke - napisala je u novembru prošle godine u povodu Svjetskog dana borbe protiv raka dojke.

Kasiljas je, inače, jedan od najviše nagrađivanih nogometaša, a mnogi ga smatraju i najboljim golmanom koji je klub Real Madrid imao te jednim od najboljih golmana na svijetu. U tom klubu je proveo 16 godina, većinu njih kao kapiten, te je pet puta osvojio La Ligu, dok je trofej Lige prvaka dizao čak tri puta.

Vijest o zdravstvenim problemima, prvo Ikera pa njegove supruge šokirala je mnoge, a posebno kolege sportiste. 

Otvoreni rat

Otvoreni rat između Ikera Kasiljasa i Kristijana Ronalda (Cristiano) započeo je nakon Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine, i to zbog Sare Karbonero, tadašnje Ikerove djevojke.

Sportska novinarka otvoreno je kritizirala Portugalca da je sebičan na terenu, kao i da je egocentričan i naporan za okolinu. Do Ronalda su stigle njene riječi, ali ne i Sara lično pa je on morao da se obrati Kasiljasu i upita ga zbog čega ga ona mrzi. Golman prvo nije želio da ulazi u diskusiju, ali je, prirodno, branio svoju ljepšu polovinu pa su pale i neke teške riječi između njih dvojice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.