JET SET Pjevač se ne misli rastati s njom do smrti

Tajnovita supruga muzičkog velikana Halida Bešlića: Bila sam fina, oni su kao nešto pili

Dž.S./Avaz.ba
07.06.2019 15:08

Halid Bešlić

Foto: Arhiv

Na samom početku karijere muzički velikan Halid Bešlić nije ni imao novac ni reputaciju. Pjevaču je kafana obilježila muzičke početke, a Sejda, sada supruga pjevača, za to vrijeme je radila u tvornici čokolade, kada su se se prvi put upoznali, prenose mediji.

 - Kad sam upoznao ženu, pjevao sam u kafani i snimio prvu singlicu. Ona je tada radila u tvornici čokolade pa sam joj rekao da napusti posao, ali zato sam imao odgovornost prema tome. Zahvaljujući tome, 40 godina smo zajedno i ne mislimo se rastati do smrti. To je i ljubav i navika, ali što čovjek više stari, sve se više voli - rekao je prije dvije godine o braku Halid. 

O tajnovitoj supruzi muzičkog velikana ne zna se puno, uvijek je bila u sjeni, posvećena porodici, davajući kod kuće veliku podršku u stvaranju Halidove karijere. 

 - Moja sestra se godinama znala s Halidom, ja nisam toliko voljela kafane u kojima je on pjevao. Nismo se dugo znali: zapravo, on i njegovo društvo su mene izradili. Izašli smo jednom na rođendan moje sestre, za 8. mart. Bila sam fina, oni su kao nešto pili, ja samo sok - kazala je Sejda.

Sve su stekli u braku, vrlo su se rano vjenčali, a Halid tada nije imao ništa osim svoje pjesme i odijela. 

Par je zajedno prošao i teške trenutke. Htjeli su nakon sina imati još djece, no Sejda je operirala u mladosti tumor te nakon toga nisu mogli dalje širiti porodicu. Iako tužni, prihvatili su i to, zajedno su nastavili dalje. 

Kada se Bešliću dogodila stravična saobraćajna nesreća u kojoj je ostao bez vida na jedno oko - Sejda se potresla toliko da o tome ne želi ni danas govoriti, a sjećanje na te dane izaziva suze. U svemu su ostali zajedno. 

Komentari

NA VRH