ESTRADA

Severininu karijeru vodi bivši turistički vodič

Vijest da je Alen Ključe novi menadžer Severine Kojić snažno je odjeknula u estradnim krugovima, gdje je Ključe već dobro poznat

Ključe je u estradnim krugovima dobro poznat. Facebook

Piše: S.K.

3.8.2019

Vijest da je Alen Ključe novi menadžer Severine Kojić snažno je odjeknula u estradnim krugovima, gdje je Ključe već dobro poznat.

Porijeklom je iz Dubrovnika, karijeru je započeo kao  turistički vodič, a sada sa svojom kompanijom "Star produkcija" stoji iza nastupa velikih svjetskih zvijezda u Hrvatskoj, poput Andree Bočelija (Bocelli), Toma Džonsa (Jones), Ane Okse (Anna Oxa)...

Severininu karijeru preuzima nekoliko mjeseci nakon što je okončala skoro dvadeset godina dugu saradnju s Tomicom Petrovićem.

O razlozima raskida sa Petrovićem, koji joj je, tvrde svi, bio istinski odan, nikad nije javno govorila. 

Iako Ključu u javnosti nazivaju menadžerom, on je, barem do sada, više djelovao kao posrednik između izvođača i organizatora koncerata nego kao menadžer, kojem u opisu posla stoji znatno više od samog dogovaranja nastupa – od brige o diskografiji, preko odnosa s javnošću, organizacije koncerata, osluškivanja tržišta do upravljanja finansijama. Kad je riječ o Severini, o odnosima s javnošću i dalje će se brinuti njen dugogodišnji saradnik Davor Grgin, za booking je zadužena Antonela Belamarić, dok je Ključe preuzeo funkciju generalnog menadžera.

– Godinama sam bio njen saradnik, odradio sam nekoliko koncerata, ali smo u posljednjih nekoliko mjeseci razgovarali i o nadolazećoj regionalnoj turneji. Ona će, naravno, biti napravljena prema Severininim standardima, koji su, ako se prisjetimo prijašnjih turneja, itekako visoki. Slijedom toga, dogovorili smo i stalnu saradnju, jer je riječ o izvođačici koja ima viziju, koja je profesionalna poput inozemnih zvijezda s kojima radim, a ono što mnogi koji su radili s njom mogu potvrditi, jeste da je Severina najbolji čovjek kojeg su upoznali – otkrio je Ključe.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.