PLAVA KRV

Udaje se Elizabetina najdraža unuka

Budući mladoženja iza sebe ima nekoliko ozbiljnih veza, od kojih je jedna bila krunisana i vjeridbom

Piše: L. KARAHMET-PUJAGIĆ

6.10.2019

Eduardo i Beatris: U vezi tek 11 mjeseci. Agencije

Britanska princeza Beatris (Beatrice) i italijanski biznismen Eduardo Mapeli Moci (Mapelli Mozzi) zaručili su se prije nekoliko dana u Italiji. Potvrda je stigla sa kraljevskog dvora.

-Vojvoda i vojvotkinja od Jorka presretni su što mogu objaviti zaruke svoje kćerke princeze Beatris od Jorka i gospodina Mocija – stoji u saopćenju.

Vanbračni sin

Samozatajni par koji je u vezi tek 11 mjeseci, nakon zaruka prvi put su se pojavili u javnosti na promociji nove dizajnerske knjige u centru Londona. Družili su se s porodicom, prijateljima i kolegama.

-Neizmjerno smo sretni zbog njih i zaruka. Najsretniji smo roditelji na svijetu, imamo divnu kćerku koja je svoju ljubav pronašla u prijatelju i iskrenom mladom muškarcu. Želimo im sve najbolje u zajedničkoj porodici - poručili su princ Endru (Andrew) i njegova bivša supruga Sarah. Slične želje uputili su i Eduardovi roditelji.

Inače, Eduardo se s Elizabetinom najdražom unukom prvi put u javnosti pojavio u martu ove godine na jednoj gala večeri uz ostatak članova britanskog kraljevstva. Zanimljivo je da je prije princeze Beatris bio u izvanbračnoj zajednici s Darom Huang, Amerikankom kineskog porijekla, s kojom ima dvogodišnjeg sina Kristofera (Christopher).

Neki konzervativni Britanci već se pitaju hoće li budući član kraljevske porodice dovesti i vanbračno dijete na vjenčanje.

Princeza Beatris trenutno je deveta u redu za britansko prijestolje te joj ne treba dopuštenje kraljice Elizabete da bi se udala.

Uloga majke

Ipak budući bračni par bio je u posjeti Bekingemskoj palači kako bi, kako se nagađa, obavestili kraljicu o vjeridbi i kako bi se dogovorili oko datuma svadbe.

Neimenovani izvor tvrdi za magazin „Ekspres“, da Beatris očajnički želi da se ostvari u ulozi majke i da već uveliko radi na stvaranju potomstva.

-Ona želi da postane majka usk oro, pa zato užurbano spremaju i svadbu - rekao je izvor.

S obzirom da Eduardo već ima jedno dijete iz prethodne veze, on je u potpunosti spreman za tu ulogu.

Ko je Eduardo Mapeli Moci?

Budući princezin muž je direktor kompanije koja se bavi nekretninama “Banda Property”. S Beatris se upoznao preko zajedničkog prijatelja. On je multimilioner, porijeklom iz Italije, a njegov otac je bio slavni olimpijski skijaš.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.