LJEPOTICA

Bosanka zablistala u centru Hong Konga

Reklama snimljena u Sarajevu

Milena Tunguz. Arhiv

Piše: A.HODŽIĆ

30.10.2019

 Banjalučanka Milena Tunguz pojavila se na ogromnom videobimu u centru Hong Konga, kao zaštitno lice švedskog kozmetičkog brenda.

- Reklama je rađena u Sarajevu, jednog dana me putem Facebooka kontaktirala jedna dizajnerica i rekla mi da ima jedan posao i da joj pošaljem polaroide i materijal.

Tada sam bila u Beču, i odmah sam odradila kako mi je tražila. Dan kasnije javila mi je da su me izabrali i onda smo se dogovarali kako da dođem iz Beča. Bila sam u Sarajevu tri dana, obišla grad prvi dan, odmorila se i sljedeća dva dana imali smo snimanje, koje je super proteklo – rekla nam je Tunguz.

Ova uspješna manekenka uživala je na ovom snimanju, a nije ni slutila da će reklama iz Sarajeva završiti u centru Hong Konga, u najfrekventnijoj ulici.

- Prošlo je nekoliko mjeseci poslije, reklama je izašla na YouTubeu, s ushićenjem sam je dijelila na društvenim mrežama. I tako jednog jutra, na Instagramu vidim video naše reklame na najvećem bilbordu u Aziji, u Hong Kongu. Bila sam u nevjerici, kako, otkud, jeza me prolazila. Tolike godine provela sam u Aziji, toliko reklama odradila tamo da, jednostavno, nisam mogla slutiti da će reklama iz Sarajeva osvanuti na najvećem bilbordu u Aziji. Još zahvaljujem univerzumu i to me nekako potaknulo za dalje, presretna sam – otkrila nam je ljepotica.


Osvanula u centru grada. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.