SVIJET POZNATIH

Doktori posumnjali da Vil Smit ima tumor

Glumac je nakon zahvata izjavio da se sve dobro završilo

Smit: Doktori reagirali na vrijeme. Agencije

Avaz.ba

8.11.2019

Američki glumac Vil Smit (Will Smith, 51) na društvenim mrežama je podijelio video sa svoje prve kolonoskopije. Smit se odlučio na nimalo bezbolni pregled jer mu je doktor preporučio kako bi bilo pametno pregledati crijeva s obzirom na to da je prešao 50. godinu.

- Kažu da ne možeš doći do 50 miliona pratilaca na Instagramu bez pokazivanja guzice. Evo me, radim kolonoskopiju zbog toga - izjavio je glumac koji je pregled obavio s osmijehom na licu, a kad su došli rezultati, više nije bio toliko oduševljen. Naime, doktori su mu otkrili polip, maligno tkivo koje se, ukoliko se ne drži pod kontrolom, može razviti u tumor.  


Doktori su reagirali na vrijeme te uklonili polip, a Smit je izjavio kako je se dobro završilo. Zapravo, na YouTubeu je objavio cijeli proces pripreme za kolonoskopiju te tako dao do znanja drugima koliko je ozbiljan pregled u pitanju.  

- Živimo u 2019. godini i moramo paziti na zdravlje. Postoji određeni sram, ali to morate učiniti. Mislio sam da će biti zabavno snimiti ovaj vlog. Nisam znao da će se pojaviti polip - zaključio je za glumac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.