PJEVAČICE

Kontroverzna Šinejd O'Konor stiže u Zagreb

Iza sebe ima izuzetno živopisnu karijeru, omeđenu gomilom skandala i sjajnih pjesama

Šinejd O'Konor: Jedan od najvećih talenata muzičke industrije. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

29.11.2019

Šinejd O'Konor (Sinead O'Connor), kultna kontroverzna pjevačicadolazi 15. januara na svoj premijerni i ekskluzivni zagrebački nastup u Tvornicu kulture, na koncert limitiranog kapaciteta, od svega 1.200 ulaznica.

Prema mišljenju mnogih jedan od najvećih talenata muzičke industrije od sredine osamdesetih godina prošlog stoljeća do danas, Šinejd iza sebe ima izuzetno živopisnu karijeru, omeđenu gomilom skandala, kontroverzi i sjajnih pjesama.

Njena verzija Princove (Prince) pjesme "Nothing Compares 2 U" jedan je od najvećih pop hitova svih vremena i jedna od najizvođenijih pjesama na radiostanicama u posljednjih 30 godina. Na vrhuncu karijere početkom devedesetih među fanove njenog rada ubrajala se cijela svita velikih imena, kao što su Elton Džon (John), Bono, Meri Džej Blajdž (Mary J. Blige) i mnogi drugi.

Široj javnosti često su smetali brojni skandali, javni rat sa Madonom (Madonna), trganje Papine slike u emisiji "Saturday Night Live", prekidanje većih koncerata, kao i zahtjevi da je izbrišu s nominacija za Gremi, koje je često dobivala.

Uprkos svemu, Šinejd posljednjih godina doživljava pravi procvat karijere pa s novim bendom iza sebe redovno rasprodaje koncertne dvorane na Otoku, u kontinentalnoj Evropi, a nakon zagrebačkog koncerta, kreće i na svoju veliku američku turneju, prvu nakon niza godina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.