RAZGOVOR

Aleksandar Čović: 30. rođendan slavit ćemo u Sarajevu

Svi smo zdravi i pametni. Kod nas je rad, ustvari, užitak. Moj privatni život ne ispašta

Razgovarala: M. SMAJLOVIĆ - SELIMOVIĆ

4.1.2020

Aleksandar Čović. Avaz

Aleksandar Aco Čović, frontmen grupe “Regina”,  dočekao je novu godinu  u Zenici, gdje je sa svojim bendom zabavljao publiku. U 2020. „Regina“ slavi 30. rođendan, a Sarajlija s beogradskom adresom  otkrio nam je da se tim povodom priprema koncertna turneja.


Nešto novo

Kakva je bila prethodna godina?

- Bila je malo bolja nego što su bile prethodne, imali smo veći broj nastupa nego prije, a i mi smo se malo aktivirali. „Live Stage“ u Sarajevu i „Dani piva“ u Banjoj Luci su dvije manifestacije koje, zaista, vrijedi spomenuti. Privatno je sve uredu, svi smo zdravi i pametni.

Novu godinu proveli ste zabavljajući publiku u Zenici.

- Na trgu nam je bilo pomalo hladno, ali su se Zenica i Zeničani potrudili da nam prirede lijep doček. Nakon dočeka,  otišli smou jedan lokal i ostali tamo do 5 ujutro i slavili. Volim da taj ulazak u novu godinu bude mjerilo kakva će mi biti naredna godina.

Da li to znači radno?

- Pa, i radno, a i da se zabavljamo. Mi kada izađemo na binu, to za nas nije samo posao, to je i veliko uživanje tako da mogu reći da smo jedni od sretnijih koji, kad rade, uživaju.

Šta se od „Regine“ može očekivati u 2020. godini?

- Nama  je ovo jubilarna godina. Obilježavamo 30 godina benda. Sigurno će biti dosta koncerata i u BiH i u regionu, a u Sarajevu će, vjerovatno, biti centralni događaj.

Hoće li biti novog materijala?

- Pjesama novih ima dosta, da li će to biti u neka dva singla ili album, nismo sigurni. Sigurno će biti i neka nova pjesma, možda i  spot. Ali, s obzirom na to da je godišnjica, bit će nešto novo.


Stare fotografije

Često objavljujete stare fotografije na društvenim mrežama. Je li to nostalgija?

- To su fotografije koje meni vrlo često pošalju pa se i ja sam iznenadim. Meni bude drago da to vidim i osjetim potrebu da je podijelim. Svako vrijeme ima svoje dobre i loše stvari.

Ispašta  li privatni život  zbog karijere?

- Kad čovjek radi ono što voli, onda mu ostane vremena da se posveti sebi i najdražima. Tu je i moderna tehnologija, gdje smo svi uvijek online. Niko ne ispašta.

Uporedite današnje vrijeme i ono kada ste Vi počinjali?

- Danas  je mnogo lakše raditi, jer kada imaš dobar proizvod, lakše je i brže ga plasirati, ljudi mogu da ga vide istog dana. Mi smo ranije imali recenziju, moralo je da prođe neko vrijeme, da se pjesma dopadne nama, pa drugima, morala je proći niz filtera, čega danas nema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.