LOS ANĐELES

Uspjeh bh. dizajnerica: "Kaftan studio" na crvenom tepihu Zlatnog globusa

Supruga glumca iz "Černobila" nosila bh. kreaciju

Nermina Hodžić i Emina Hodžić-Adilović. Arhiv

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

6.1.2020

Dodjela Zlatnog globusa manifestacija je koju prati skoro čitav svijet, a koja je sinoć održana 77. put u Los Anđelesu.

Vrhunski glumci, crveni tepih, glamur, svečana garderoba. Zvanice su, između ostalog, nosile kreacije svjetski poznatih brendova kao što su "Dior", "Chanel", "Valentino", "Oscar De La Renta", "Iris van Hapren", a među njima se našao i bh. brend "Kaftan studio", iza kojeg stoji dizajnerski duo Nermina Hodžić i Emina Hodžić-Adilović.

Glumac Džared Heris (Jared Harris), koji je nominiran za najboljeg glumca u seriji "Černobil", koja je osvojila nagradu Zlatni Globus za najbolju TV seriju, na crvenom tepihu pojavio se u društvu supruge Alegre Ridžio (Allegra Riggio), koja je za tu svečanu priliku odabrala kreaciju upravo "Kaftan studija".  

Nakon prošlogodišnje dodjele Oskara, kada smo, zahvaljujući fantastičnom dvojcu "Kaftan studija", prvi put u historiji Bosne i Hercegovine imali i bh. dizajn na jednom tako važnom svjetskom događaju, sa crvenog tepiha Zlatnog globusa stigla je još jedna potvrda vrhunskog kvaliteta i ispisivanje historije mode naše države.

Ovim je "Kaftan studio" definitivno potvrdio status koji uživa među ljubiteljima mode i još jednom se predstavio kao jedan od najboljih promotora bh. kreativnih snaga u svijetu.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.