FILM

Počelo snimanje novog "Batmana"

Glavna uloga pripala zvijezdi "Sumrak sage"

Radnja filma i dalje nepoznata. Agencije

M. S. S. / Avaz.ba

1.2.2020

Nakon mnogo najava i fotografija vozila i kamera na setu ranije ovog mjeseca, scenarista i reditelj Met Rivs (Matt Reeves) označio je službeni početak rada na filmu “The Batman”.

Rivs se oglasio na Twitteru i u objavi prikazao fotografiju klape na kožnoj stolici, na kojoj piše naziv ovog filma. U opisu fotografije je naznačio da je prvi dan snimanja zvanično započeo. Rivs je tokom najranijih faza razvoja rekao da “ima ideje o priči, ali stvarno je važno samo započeti… morate započeti s jednim”.


Za ulogu Brusa Vejna (Bruce Wayne) Rivs je izabrao zvijezdu franšize filmova „Twilight“ Roberta Patisona (Pattison). Fatalnu Ženu mačku će u ovom filmu glumiti kćerka poznatog pjevača Lenija Kravica (Lenny Kravitz) Zoi Kravic (Zoe Kravitz), a Kolin Farel (Colin Farrell) će biti Pingvin.

Prema izvještajima, Patinson je potpisao ugovor za tri filma za igranje Betmena počevši s ovim filmom.

Navodno će poznato Betmenovo odijelo biti kao ni jedno koje se pojavilo na filmu do sada, ali će biti u obliku onoga što Betmenovi fanovi očekuju. Izvještaj indicira da će Patinsonov Brus Vajn biti jedini odgovoran za izradu odijela, što znači da neće imati sve one sprave i visoku, nego će umjesto toga biti sastavljeno njegovim rukama i sposobnošću.

Za sada se samo zna da će se Betmen boriti protiv zločina koji pogađaju Gotam, a velik dio Rivsovog pristupa i dalje ostaje nepoznat.

Novi ''Batman'' se snima pod radnim nazivom “Osveta”.

Film stiže u kina 25. juna 2021. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.