TV SVIJET

Posljednji mjeseci Merilin Monro

Bila je zagonetna ikona čiji nas životi dalje inspirira i intrigira, kaže Keti Džons

Avaz.ba

14.2.2020

Merlini Monro - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Britanske produkcijske kuće „101 Studios“ i „Seven Seas Films“ udružuju se kako bi na male ekrane donijeli televizijsku seriju o posljednjim mjesecima života slavne Merilin Monro (Marilyn Monroe).



Vlastiti put

Projekt, koji za sada nije vezan uz određene televizijske kanale, temelji se na biografskoj knjizi „The Final Years of Marilyn Monroe“, autora Kita Bedmena (Keith Badman). Ovo je prva ekranizacija života zvijezde koja ne pada u zaborav, koju podržava „Authentic Brands Group“, koja inače ima vlasništvo nas svim glumicinim stvarima. 

- Merilin Monro je bila zagonetna ikona čiji nas život i dalje inspirira i intrigira. Ona je bila pionir, stvarala je vlastiti put i to u vrijeme kada su ženski glasovi često bili zanemarivani i ušutkani. Ovo je savršeno vrijeme da ispričamo njenu kultnu priču jer su izazovi s kojima se ona susretala prisutni i u životima žena današnjice - rekla je Keti Džons (Katie Jones), glasnogovornica „Authetnic Brands“ grupe.

Serija bi se trebala baviti turbulentnim posljednjim mjesecima njenog života, sve do njene smrti 1952. godine.

Posljednja osoba

Pratit će je u vrijeme kada se našla između zaraćenih strana mafije, Kenedijeve (Kennedy) politićke dinastije i holivudske elite, a uključit će i njene odnose s Pitreom Laufordom (Peterom Lawfordom), za kojeg se vjeruje da je bio posljednja osoba koja je razgovarala s Monroe prije njene smrti 5. avgusta 1962.godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.