PREDSTAVA

"Narodni poslanik" pred sarajevskom publikom 21. marta

Glumačku ekipu čini generacija iskusnih bh. glumaca

Scene iz predstave "Narodni poslanik". Promo

M. S. S. / Avaz.ba

10.3.2020

Komedija "Narodni poslanik", rađena po tekstu Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Alena Muratovića, bit će izvedena na sceni Bosanskog kulturnog centra Sarajevo 21. marta 2020. godine.  

„Narodni poslanik" je prva komedija Branislva Nušića, srpskog komediografa, pisca romana, drama i eseja, napisao ju je još kao 19-godišnji student. Ova komedija je podijeljena u tri čina, a radnja se bavi pitanjem osvajanja vlasti, odnosno palanačkim parlamentarizmom i načinom kako se bira poslanik. 

Karakterizira je međusobno preplitanje situacije i verbalne komike. Likovi su građeni na prototipima te su stoga sočni, životni, uvjerljivi i kao takvi bliski svakom gledaocu. Teme koje obrađuju, situacije koje prikazuju, likovi koje predočavaju nisu tipični samo za Nušićevo vrijeme. Lakomost, uobraženost, žeđ za vlašću, otimačina, pokvarenost, naivnost, neznanje - karakteristike su društva i pojedinca u svim vremenima.

Scene iz predstave "Narodni poslanik". Promo

Glumačku ekipu čini generacija iskusnih bh. glumaca potpomognuta mladim glumačkim snagama: Mario Drmać, Amra Kapidžić, Ermin Sijamija, Sead Pandur, Maja Salkić, Dženita Imamović-Omerović, Vedran Djekić, Aldin Omerović i Nadine Mičić. 

Autori muzike su Samir Hodović, Sanjin Latifić, Nino Škiljić, Validna legitimacija. Kostimografkinja je Lejla Hodžić, a scenograf Vedran Hrustanović.

Predstava je rađena u koprodukciji Oxygen producitona i Bosanskog kulturnog centra Sarajevo.

Ulaznice se mogu kupiti ili rezervirati na blagajni BKC-a Sarajevo. Rezervacije se mogu izvršiti i putem Facebook stranice Narodni poslanik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.