ZABRINUTOST NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Influenserima pala zarada zbog koronavirusa

Neki su čak istakli da su prošli mjesec zaradili upola manje

Pandemiju osjete i influenseri. Instagram

L. K. P. / Avaz.ba

13.3.2020

Influenseri se u posljednje vrijeme žale na društvenim mrežama, svom poslu, o tome kako manje zarađuju. Razlog je, dakako, širenje koronavirusa, ali i panika koja je zbog njega nastala u svijetu.

S popularnim influencerima koji stalno putuju, korona je sigurno utjecala na njihovu svakodnevicu. Neki su čak istakli da su prošli mjesec zaradili upola manje. Nekoliko blogera dalo je izjavu za BuzzFeed News, a svi su potvrdili da ne mogu normalno obavljati svoje aktivnosti i tako zarađivati.

- Ovo masovno utječe na moj dohodak - rekao je Kalum Snejp (Callum Snape), inače kanadski fotograf i influenser koji ima više od 800 hiljada pratilaca. 

Istakao je da u posljednjih nekoliko sedmica, otkad se virus počeo širiti svijetom nije dobio upite za saradnju. Osim toga, istakao je i da su mnogi već dogovoreni projekti morali biti odgođeni ili u potpunosti otkazani upravo zbog virusa. 


Alan Palander: Na Instagramu ga prati oko 600 hiljada ljudi. Instagram

S njime se složio i Alen Palander kojeg na Instagramu prati oko 600 hiljada ljudi. Dodao je da mu je šest projekata otkazano, a drugi su upitni te da je virus jako uzdrmao industriju.

Melisa Hi (Melissa Hie), vlasnica profila GirlEatWorld rekla je da je do sada u ovom mjesecu zaradila upola manje nego u prošlom, a sve zbog otkazanih putovanja i plaćenih partnerstava. Ona inače fotografira hranu, ali se potrudi da u pozadini bude znamenitost mjesta u kojem jest.

- Stvari su se definitivno promijenile jer trenutno uopće ne putujem i ne planiram putovanja koja mi nisu neophodna dok se situacija s virusom ne smiri. Stvari trenutno izgledaju sumorno i definitivno postoje trenuci neizvjesnosti - priča.

Prošle mjesece i ove otkako se pojavio virus uspoređuju i drugi. Blogerica Selena Tejlor (Taylor) kaže kako je njoj mart dosad uvijek bio mjesec kada je imala najviše posla, a to se ove godine itekako promijenilo.

Ipak, osim toga što im korona utječe na zaradu, mnogima je „poremetila“ stil života jer nisu navikli boraviti dugo na istom mjestu, što sada moraju. Dakako, svjesni su da bi im putovanja bila opasna po zdravlje, ali i da bi možda donijela negativan ishod.


Loren Bulen: Dok čekaju da se situacija smiri, svi brinu o svom zdravlju. Instagram

- Mnogi bi mogli negativno gledati promociju putovanja u ovom trenutku - kaže Loren Bulen (Lauren Bullen). 

Nju na društvenim mrežama prati više od dva miliona ljudi. Dok čekaju da se situacija smiri, svi brinu o svom zdravlju i ne vole se pretjerano izlagati masovnim okupljanjima.

- Teško je biti ljut ili iznerviran zato što gubim novac jer su hiljade ljudi izgubile život zbog virusa - rekao je za kraj Kalun Snejp (Callum Snape).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.