RAZGOVOR

Ne možeš pobjeći od onoga gdje si se rodio

Odrastam zajedno i u Sarajevu i u Beogradu

Vasković : Svi mi pričamo istim jezikom, ljubav nam je glavna tema. Live Production

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

16.3.2020

8. marta, grupa „Lexington band“ održala je sjajan koncert u beogradskoj Areni, a ekipa „Dnevnog avaza“ bila je gost nastupa. Sa momcima iz benda družili smo se prije, ali i poslije koncerta.

Emotivni momenti

Krcata Arena dovoljno je rekla o popularnosti grupe, a atmosfera je dovedena do uspinjanja kada je frontmen Bojan Vasković (36), Sarajlija s beogradskom adresom, izveo numeru Dine Merlina „Bosnom behar probeharao“. „Lexington“ je imao i goste na bini među kojima su bili i Mostarac Željko Samardžić, ali i Ilda Šaulić.

O koncertu, novim pjesmama, planovima, ali i rodnom Sarajevu, Vasković je otvoreno govorio za „Dnevni avaz“. Kako smo i saznali, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine planiran je njihov koncert. Još se ne zna kada ni gdje će biti održan, ali špekulira se da će to biti dvorana „Zetra“.

- Šta bih rekao nakon koncerta? Zaista sam presretan. Imali ste priliku da vidite kakvu publiku „Lexington band“ ima, definitivno najbolju na svijetu. Uvijek kažem, gdje god da dođemo na ovoj zemaljskoj kugli zaista sam presretan kakvi ljudi vole da slušaju naše pjesme – govori nam Bojan.

Datum koncerta, kada se obilježava Međunarodni dan žena, nije slučajan odabir.

- Osmi mart... Taj dan pamtim još kada sam dijete bio. Kada sam majci, baki i sestri brao cvijeće. Na to me uvijek asocira, čista ljubav. A publika ne uživa samo u baladama, sa obzirom na to da mi imamo dosta bržih pjesama. Ali, znate šta, i muškarci uživaju u tome. To su ti neki emotivni momenti, napravili smo ih segmentno, pa je bilo za svačiji ukus – iskren je Vasković.

Bend je od početka godine izbacio nekoliko novih pjesama, a Vasković ističe da je prezadovoljan reakcijama i kotiranjem numera.

- Pjevam samo ono što mi se sviđa. Od Nove godine objavili smo tri pjesme, a uskoro će biti i četvrta. Osim toga, imamo još četiri koje spremamo, tako da ćemo to sve objediniti u jedan dobar album za nekoliko mjeseci. A pjesme „Milo moje“, „Tuđa sreća“ i „Poljubi me opet“ su za jako kratko vrijeme, slobodno mogu da kažem, postale jako slušane. Ne smijem, da ne bi bio pretenciozan, da kažem da su hitovi – kroz smijeh kaže Vasković.

Potvrdio nam je da je u planu organiziranje koncerta u bh. prijestonici.

- Samo Bože zdravlja. To je neka ideja, poslije ove velike Arene. Mi smo to zaista planirali još 2015. godine kada smo pravili koncert na stadionu fudbalskog kluba Voždovac na kojem je bilo više od 20.000 ljudi. To je bilo otvoreno nebo. Nakon toga na Tašmajdanu. I planirali smo još tada da to nastavimo u svim većim gradovima. Međutim, bili smo prezauzeti klupskim nastupima koji su mjesecima unaprijed bili zakazani. Sada smo odlučili da miksamo to dvoje.Tako da ćemo ovaj koncert iz Beograda prenijeti u sve veće gradove regiona. Jer smo već, što se kaže, upoznali i klubove i raju. Kad godinama pjevamo. Ali želimo da napravimo korak više da istupimo kao što smo učinili to u Beogradu. Svi mi pričamo istim jezikom, ljubav nam je glavna tema. Tako da nema razloga da se ovakvi koncerti ne ponove – otvoreno kaže Vasković.

Vasković: Pjevam samo što mi se sviđa. Instagram

Supruga uživa

Ne krije da, iako je iz rodnog grada otišao kao dječak, Sarajevo u njemu izaziva posebne emocije.

- Kako da nemam emocije. Džaba, kako se kaže, ne možeš pobjeći od onoga gdje si se rodio, od rodne zemlje. Imam jako dobrih prijatelja još. Ni ne osjećam se kao da sam otišao iz Sarajeva, sa obzirom na to da sam često tamo, što zimi, što ljeti. Najveća emocija je bila kada sam prvi put u Sarajevo došao poslije, ne znam ni ja, petnaestak godina. Sada je već sve to isto. Odrastam zajedno i u Sarajevu i u Beogradu – kazao je Bojan.

Uprkos brojnim obavezama, Vasković kaže kako stiže sve ukombinirati s privatnim životom.

- Dobro sam organiziran. Kada su ovako veliki koncerti u pitanju malo smo više angažirani, što zbog proba, što zbog intervjua... Ali kada se vratimo u kolosjek... svaki put je drugačija priprema kada su veliki koncerti u pitanju, veći je bend, veća organizacija... Sve u svemu ja to dobro uskladim. Stignem se i sportom baviti – ističe Bojan.

Na naše pitanje šta mu supruga kaže, Vasković kroz smijeh odgovara:

- Šta će reći. Ona uživa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.