PANDEMIJA

Zvijezda "Frozena" ima koronavirus

Glumica koja je poznata i po ulozi u serijalu filma "Happy Death Day" i ulozi u seriji "Looking for Alaska", napomenula je da je teško doći do testiranja

Rejčel Metjuz: Oporavlja se. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

17.3.2020

Rejčel Metjuz (Rachel Matthews, 26), koja u animiranom filmu "Frozen  2" pozajmljuje glas Hanimaren, najboljoj prijateljici Elze, objavila je na Instagramu da ima koronavirus.

-Zdravo, ljudi. Pozitivna sam na testu za koronavirus i u izolaciji sam posljednje sedmice. Ne znam šta je sljedeći korak, zbunjena sam zbog pomiješanih informacija koje postavljate, ali sigurno ostajem u izolaciji dok mi ne kažu drugačije. Osjećam se bolje i nastavit ću da objavljujem informacije koje će, nadam se, pomoći nekome.

Glumica koja je poznata i po ulozi u serijalu filma "Happy Death Day" i ulozi u seriji "Looking for Alaska", napomenula je da je teško doći do testiranja, a da je ona testirana nakon što je rekla da je bila u društvu zaraženih osoba.


Rejčel Metjuz: Opisala kako se osjeća. Instagram

- Imajte na umu ono što je odlučeno. Sada je vrijeme da budete odgovorni i pametni. Mislite na druge - poručila je Rejčel, koja je na Instagramu detaljno opisala kako se osjećala iz dana u dan:

- dan 1: bol u grlu, umor, glavobolja.

- dan 2: blaga groznica, bolovi u tijelu, oštra bol u plućima, suh kašalj, gubitak apetita.

- dan 3: bez temperature, manji bolovi u tijelu, stanje pluća se pogoršalo (dubok, suh kašalj), kratak dah, veliki umor, bez apetita.

- dan 4: blaži simptomi, problemi s plućima i dalje, bez apetita, kratkotrajni gubitak čula mirisa i okusa.

- dan 5, 6, 7: isto, kratak dah, bez apetita, umor, ne osjeća miris i okus, ali sve u svemu, kako je napisala, drži se.

Kada su u pitanju koronavirus i javne ličnosti, situacija je sljedeća: Tom Henks (Hanks) i njegova supruga Rita Vilson (Wilson) napustili su bolnicu pet dana nakon što su saopćili da imaju koronavirus, Idris Elba sinoć je saopćio da ima koronavirus, Hajdi Klum (Heidi) i njen suprug Tom testirali su se zbog sumnji da su zaraženi, Kristofer Hivju, Tormund iz "Igre prijestolja", objavio je na Instagramu da je pozitivan na koronu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.