PANDEMIJA U HOLIVUDU

Dramatične ispovijesti slavnih o koronavirusu: Čuvajte se

Mole ljude da budu strpljivi i pažljivi prema onima koje vole, a naročito prema starijima i ugroženijima

Tom Henks sa suprugom. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

20.3.2020

Pandemija koronavirusa za samo nekoliko mjeseci drastično je promijenila pop kulturu. Zatvaraju se kina, pozorišta, odgađaju koncerti, u Americi je do daljnjeg otkazana turneja „Rolling Stonesa“, u Velikoj Britaniji poznati festival u „Glastonburyju“, a ove godine nećemo gledati ni Eurosong, vjerovatno najgledaniju muzičku priredbu na svijetu.

Iz dana u dan sve je više slavnih koji  te nas mole da svi budemo strpljivi i pažljivi prema onima koje volimo, a naročito prema starijima i ugroženijima.

Tom Henks (Hanks, 63) i njegova supruga Rita Vilson (Wilson, 63) među prvim su slavnim osobama koje su objavile da su zaraženi koronavirusom. Par je otputovao u Australiju zbog pretprodukcije filma o Elvisu Prisliju (Presley), a onda je Henks 12. marta na Instagramu objavio da su se i on i supruga razboljeli.

- Osjećali smo se malo umorno, kao da imamo prehladu i osjetili bolove u tijelu. Rita je imala groznicu koja je dolazila i odlazila. Također i laganu temperaturu. Kako bismo sve napravili po propisu, kao što je to trenutno potrebno u svijetu, testirali smo se na koronavirus i otkriveno je da smo pozitivni - rekao je u postu.

Proveli su nekoliko dana u bolnici Gold Coast i sada su u karantini u svom unajmljenom domu u Kvinslendu, odakle se često javljaju preko društvenih mreža. Henks je svojim fanovima poslao fotografiju svog doručka – dvije kriške kruha s vege namazom pored kojih stoji plišani klokan i mala koala. Rita je pak zamolila prijatelje da joj slože listu pjesama koje bi mogla slušati u karantini.


Idris Elba sa suprugom. Instagram

Engleska zvijezda, glumac i reper Idris Elba (47) također je u ponedjeljak 16. marta javio svojim fanovima da je pozitivan na virus. Na Twitteru je objavio video u kojem kaže:

- Jutros sam dobio rezultate testiranja na korona virus i pokazali su se pozitivnima. To je sranje, rekao je Elba, a onda pokazao da se ne boji jer se osjeća dobro.

- Nemam simptoma do sada, ali sam bio izoliran otkad sam saznao za moju moguću izloženost virusu. Ostanite kod kuće i budite pragmatični, napisao je na Twitteru, a onda iznenadio javnost kad je objavio video u društvu supruge Sabrine Dovr (Dhowre)

- Samo za pojašnjenje, znate, Sabrina je htjela biti uz mene. Koliko god sam razgovarao s njom i uvjeravao ju da ne dolazi blizu mene, ona je htjela i ja mogu samo reći da ju zbog toga još više volim i da bih i ja isto učinio za nju, rekao je Elba i zapitao se: Ko sam ja da odbijem podršku svoje supruge?'

- Kao i mnogi od vas, i ja sam cijelu sedmicu bolesna i nažalost moj suprug, koji se vratio s turneje prije nekoliko dana također se osjeća loše. Da bi bili sigurni, ostajemo odvojeni dok ne dobijemo rezultate testova na koronavirus, koje smo danas konačno mogli napraviti – napisala je na Instagramu Hajdi Klum (Heidi Klum, 46) u nedjelju 15. marta. Uz objavu je objavila i kratki video u kojem je svog supruga Toma Kaulica (Kaulitz, 30) poljubila preko stakla.

- Ne želimo širiti klice i riskirati da zarazimo i druge, čak ni jedno drugog. Koliko god ga želim zagrliti i poljubiti, važnije je ispravno postupiti i ne širiti zarazu dalje. Ovo su čudna vremena, ali u ovim trenucima sjetite se što je zaista važno - ljudi koje volite, čuvajte - poručila je manekenka koja se za  Kaulica udala u februaru prošle godine.

View this post on Instagram

Like many of you, I also have been sick all week and, unfortunately, my husband who returned from his tour a couple of days ago is also feeling ill. To be safe, we are staying apart until we get the results of our Coronavirus tests (that we were finally able to get today) back. We don’t want to spread germs and risk others getting sicker... even each other! As much as I want to embrace him and kiss him, it is more important to do the right thing and not spread further. ❤️ These are strange times... but in these moments, you remember what’s really important- the people you love and keeping them safe. Social distancing is what we all need to do right now to be responsible citizens of the world. We are all in this together and it is up to us to protect our loved ones, and our neighbors and our communities. Please listen to the officials and stay at home if you can and physically distance yourself from other people… especially if you are not feeling well. I see all the beautiful things people are doing for each other all over the globe and that gives me hope! Sending all of you love and positivity and healing vibes… together we can get through this but we need to be proactive so that we can all have a bright and healthy future. 🥰😷✌🏻🧼❤️ #socialdistancing #washyourhands #stayput #bekindtoeachother

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.