KARANTIN

Šemsa Suljaković: Očistila sam sve ćoškove

Moram priznati da mi ovi dani malo i odgovaraju, super se osjećam

Suljaković: Ovi dani mi gode. Arhiv

Piše: L. K. P. / Avaz.ba

2.4.2020

Šemsa Suljaković, jedna od najpoznatijih pjevačica narodne muzike na prostoru bivše Jugoslavije, kazala je za „Dnevni avaz“ da joj vrijeme u izolaciji na neki način i godi.

- Moram priznati da mi ovi dani malo i odgovaraju, super se osjećam. Sputava me samo ovo što znam da nešto ne smijem. Inače, ništa mi ne smeta. Spavam, jedem, jedem, spavam. Otvorim širom prozor, napravim kafu i gledam vani. Jeste da vidim samo ptice, ali nije bitno. Sjedim kao za šankom. Očistila sam sve ćoškove, sve sam sredila, presložila i odložila stvari. Nikada nisam imala toliko vremena na bacanje. Ali na psihu mi izolacija uopće ne djeluje loše. Malo više jedem, ali radim i vježbe. Sin mi je donio male tegove, prostirku za vježbanje, da mogu udobno da se smjestim na pod. Moramo vježbati - poručuje Suljaković.

Pjevačica je poslala i važnu poruku vezanu za pandemiju koronavirusa.


- Ljudima savjetujem da ozbiljno shvate ovu situaciju, da ne misle, neće meni ništa biti. Moramo slušati i ne smijemo izlaziti vani. Sjedite radije u kući, gledajte kroz prozor, važno je da ste zdravi. Zdravlje je najbitnije. Moram priznati da mi nakon 50 godina na estradi ni pjesma ne nedostaje, dobro mi je došlo da se resetujem totalno - rekla je iskreno Šemsa Suljaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.