SRBIJA

Baka Prase: Išao sam doktoru kada su me priveli

Imao sam temperaturu

Baka Prase: Pred cijelom državom ja ispadam kriminalac. Instagram

Avaz.ba

15.4.2020

Prema pisanju srbijanskih medija, jedan od najpopularnijih YouTubera u regiji, Bogdan Ilić poznatiji kao Baka Prase, priveden je u ponedjeljak jer je prekršio zabranu kretanja za vrijeme policijskog sata.

Brzo se nakon privođenja, oglasio na društvenim mrežama i svoje pratitelje obavijestio da ne trebaju brinuti, jer je bio brzo otpušten. Sada je sve detalje privođenja iznio u svom novom videu.

- Pred cijelom državom ja ispadam kriminalac. Šta sam to napravio, prekršio zabranu kretanja? Nisu me uhapsili, nego priveli. Svako napravi grešku, ne ponosim se time, nemam opravdanje. Policija me legitimirala u 17:03 sati i priveli su me u stanicu. Imao sam temperaturu - rekao je Ilić.

Nakon što je shvatio da ima temperaturu, otišao je preventivno kod doktora, jer je sumnjao kako ima koronavirus. Ispostavilo se da je obična prehlada.

- Realno, mogao sam otići kod doktora ranije, a kad me policija zaustavila zamolio sam ih da me puste, samo sam tri minute prekršio zabranu - dodao je Baka Prase, koji je inače mladima veliki uzor. 

Kaže kako je bio spreman snositi posljedice, ali policajci su shvatili kako ne laže pa su ga pustili uz usmenu opomenu.

- Imao sam temperaturu 37,2, a poslije toga 37,5 kada su mi izmjerili u stanici. Vidjeli su da ne lažem. Ispalo je kao da sam ubio čovjeka. Bitno je da su rekli koje marke je auto, da ispadne kako sam se bahatio. Moja stvar je ako sam napravio prekršaj. Moja je greška. Svi žele od mene napraviti lošu osobu, loš uzor. Ne bježim od svega ovoga što sam rekao i napravio - zaključio je Bogdan. 

View this post on Instagram

Ministar Zdravlja vs Corona Virus

A post shared by Bogdan Ilic (@bakaprase) on

Na YouTubeu Baku Praseta prati više od 1,7 miliona ljudi, a na Instagramu gotovo njih milion. Počeo je tako što je snimao osvrte na dvoboje u video igrama, a u e-sportu se i sam okušao. Ipak, YouTube se pokazao kao puno uspješniji poligon za uspjeh u njegovom slučaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.