ŠPANIJA

Fani Stipković: Preboljela sam koronu

Bilo je to kao neko stanje pred gripu - umor, temperatura, glavobolja…

Fani Stipković. Arhiv

Avaz.ba

15.4.2020

TV voditeljica i novinarka Fani Stipković (37), koja sedam godina živi u Madridu, misli da je preboljela koronu, ali i dalje poštuje stroga pravila karantina te uzima pripravke na bazi vitamina C.

- U Španiji vanredno stanje traje više od tri sedmice, a u tom razdoblju stvari su se dodatno pogoršale pa smo sada u najstrožijem karantinu. Samo jedan član porodice smije otići u supermarket i apoteku, a šetanje pasa dozvoljeno je najviše 200 metara od stana, odnosno minimalno koliko je dovoljno da kućni ljubimac obavi svoje potrebe. Na posao mogu samo oni koji se bave zanimanjima nužnima za krizu, kao što su sanitarni ili prehrambeni sektor, ali za to moraju imati posebnu dozvolu. Policija je na svakom uglu, a zbog alarmantne situacije, stroge mjere produljene su najmanje do kraja aprila. Ljudi su ljuti, jer se vlada loše pripremila i nije poduzela nikakve mjere predostrožnosti - rekla je Stipković za "Gloriju".

Dodaje da je nemoguće živjeti u Madridu i ne poznavati nekoga ko je obolio od koronavirusa.

-  Mislim da sam i ja već prve sedmice karantina preboljela koronu, jer sam imala skoro sve simptome. Bilo je to kao neko stanje pred gripu - umor, temperatura, glavobolja… Prema uputama doktora, odmarala sam se, pila "paracetamol" i sve mi je prošlo za nekoliko dana. Sada sam dobro, ali pijem velike količine vitamina C i svakog dana radim napitke od limuna, meda i đumbira - kaže Stipković.

Fani Stipković u karantinu. Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.