HOLIVUD

Svi su ponekad u životu htjeli biti Džek Nikolson

Žene mu nikad nisu odolijevale i poznato je da je veliki zavodnik

Nikolson: Proslavio 83. rođendan. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

23.4.2020

Džek Nikolson (Jack Nicholson), slavni trostruki oskarovac, jedan je od najvećih holivudskih glumaca i iza sebe ima sjajne uloge koje su ga vinule u vrh glumačkih imena. Rodio se 22. aprila 1937. godine i jučer je proslavio 83. rođendan.

Nikolsonu žene nikad nisu odolijevale i poznato je da je veliki zavodnik, te da je kraj sebe uvijek imao prave ljepotice. Čak ni bivše djevojke koje je prevario za njega nisu imale ružne riječi, a nebrojeno puta je bio u žiži skandala zbog alkohola i seksualnih avantura.

Posljednju ulogu prije desetak godina odigrao je u romantičnoj komediji “How Do You Know”, nakon čega se navodno povukao zbog problema s pamćenjem. Nikolson to nikad nije ni potvrdio ni demantirao, i jedino što je poznato je da i dalje uživa u svakom trenutku svog života i drži se svog mota “Više dobrih trenutaka”.


Nikolson i Hjuston: Ljubav trajala 17 godina. Agencije

Svi su ponekad u svom životu željeli biti Džek Nikolson i nema ko mu u nekom momentu nije zavidio, pogotovo zbog žena. Priča se da je spavao s više od 2.000 žena, ali je bio izuzetno oprezan, pa tako ima “samo” petero djece.

Samo jednom je stao pred oltar, i to sa Sandrom Najt (Knight) 1962., a koja ga je ostavila nakon šest godina. Najduža veza bila mu je s glumicom Anđelikom Hjuston (Anjelica Huston), s kojom je uz brojne raskide proveo čak 17 godina. Nagađalo se kako je baš ona ljubav njegovog života. Jedno je sigurno, bila je najstrpljivija, i pored svega što joj je glumac priređivao. Nadala se da će joj se Nikolson zakleti na vječnu ljubav, ali to se nije dogodilo.

U svojim osamdesetim čuveni oskarovac pronašao je drugi način za relaksaciju, pa tako uživa u golfu, umjetničkim kolekcijama i mlijeku.

- Ne mogu se više udvarati ženama, u mojim godinama to nije u redu, no nikada se ne bih žalio na svoj život. Nije da mi nedostaje društvo - rekao je Nikolson.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.