SVJETSKA KAMPANJA

Ko je zbog korone ukrao Instagram profil Džulije Roberts

Ostale "poznate face" koje će također predati svoje račune na društvenoj mreži su Penelope Kruz, Sara Džesika Parker, Džejms Mekevoj, Hju Džekmen

Džulija Roberts. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

22.5.2020

Doktor Entoni Fauči (Anthony Fauci, 79) će s drugim stručnjacima učestvovati u svjetskoj kampanji za širenje svijesti o koronavirusu, a taj proces obuhvaća i preuzimanje Instagram profila brojnih zvijezda, pa tako i glumice Džulije (Julia) Roberts (52), javlja "Independent".

Ova oskarovka je jedna u nizu poznatih ličnosti koji će račun na društvenoj mreži predati vodećim stručnjacima za koronavirus, i to u sklopu kampanje #PassTheMic.


Kampanja na društvenim mrežama trajat će tri sedmice. Instagram

Fauči, koji je od početka pandemije u SAD-u savjetovao Bijelu kuću kao stručnjak za zarazne bolesti, započet će s preuzimanjem tuđih profila već ovaj četvrtak, a kreće s Instagramom "Zgodne žene".

Kampanja koja traje tri sedmice će na ovaj način milionima gledaoca predstaviti stručnjake, ali i zdravstvene radnike na prvoj liniji kako bi se omogućila globalna perspektiva o tome kako pobijediti pandemiju.



Doktor Entoni Fauči : Stručnjak za zarazne bolesti. Agencije

Ostale "poznate face" koje će također predati svoje račune na društvenoj mreži su Penelope Kruz (Cruz, 46), Sara Džesika (Sarah Jessica) Parker (55), Džejms Mekevoj (James McEvoy, 41), Hju Džekmen (Hugh Jackman, 51)...

- Posljednja osoba koju trenutno trebate čuti sam ja - poručila je glumica Mili Bobi Braun (Millie Bobby Brown, 16) u najavi kampanje.

Bračni par Tom Henks (Hanks, 63) i Rita Vilson (Wilson, 63), koji su se uspješno izliječili od koronavirusa, također bi trebali učestvovati u kampanji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.