GLUMILA U BITANGAMA I PRINCEZAMA

Umrla poznata zagrebačka glumica

Zdenka Heršak oojavila se u više od 60 filmova i serija

Zdenka Heršak. Agencije

Avaz.ba

6.7.2020

Zdenka Heršak, dugogodišnja članica glumačkog ansambla kazališta "Gavella", preminula je  u Zagrebu u 92. godini, potvrdili su iz "Gavelle".

- Od početka je bila vedrim duhom Zagrebačkog dramskog kazališta, kasnijeg Gradskog dramskog kazališta "Gavella", optimistična i znatiželjna, osoba velikog vitaliteta i energije, teatar i život shvaćala je kao igru u koju se ulazi otvorenog srca - ističu njezine kolege iz kazališta. 

Zdenka Heršak rodila se u Zagrebu, 19. avgusta 1928. godine. Odrasla je na zagrebačkoj Savici, u svom rodnom gradu završila je Zemaljsku glumačku školu, nakon čega je dvije godine bila članica studija Jadran filma. 



Zdenka Heršak. Agencije

Neke od nezaobilaznih predstava u kojima je igrala su Držićev i Škiljanov "Dundo Maroje" iz 1955., gdje je kao Laura na pozornicu tokom osam godina igranja izašla 130 puta, zatim legendarno Krležino i Radojevićevo "Kraljevo", od 1970. do 1982. odigrano 173 puta... Nastupala je i u drugim kazalištima u Zagrebu, te u Rijeci, Šibeniku, Dubrovniku...

Pojavila se u više od 60 filmova i serija, a među njezinim najvažnijim ulogama su one u filmovima "Kužiš stari moj", "Seljačka buna 1573.", "Događaj", "Hoću živjeti", "'U raljama života", "Ne daj se, Floki" te serije "Naše malo misto", "Nepokoreni grad", "Smogovci", 'Putovanje u Vučjak', 'Bitange i princeze'.  

Osim izuzetne glumačke karijere, Zdenka je Heršak je objavila desetak knjiga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.