USUSRET FESTIVALU

SFF u prijestonici online, u Mostaru u kinu

Ispred Narodnog pozorišta Sarajevo ipak će bit postavljen crveni tepih

U Sarajevu ipak crveni tepih. Arhiva

L. S. R. /Avaz.ba

11.8.2020

Izbor programa 26. Sarajevo Film Festivala bit će prikazan i u Mostaru, a na potpuno novoj lokaciji – na platou novog, moderno uređenog tržnog centra Plaza na Bišću polju, filmovi će se prikazivati od 14. do 19. augusta s početkom u 21 sat, saopćili su iz SFF-a,

Film, čijom će svjetskom premijerom biti otvoren ovogodišnji, 26. Sarajevo Film Festival,  "Koncentriši se, baba"  Pjera Žalice, u Mostaru će biti prikazan u dva termina, 14. i 15. augusta, a projekciji 15. augusta prisustvovat će i dio filmske ekipe. 

Novi film uglednog srbijanskog reditelja Srdana Golubovića "Otac" nagrađen na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu i na FEST-u u Beogradu, u Mostar dolazi 16. augusta.

Film "Small Town Wisconsin" američkog reditelja Nielsa Muellera na programu je 17. avgusta.


Plakat SFF-a u Mostaru. promo

Naredne večeri, 18. avgusta, publika u Mostaru imat će priliku pogledati novi film proslavljenog talijanskog reditelja Mattea Garronea. Riječ je o filmskoj adaptaciji čuvene bajke Carla Collodija "Pinokio".

Posljednje mostarske večeri, 19. avgusta, na veliko platno na Bišća polju stiže film "Noćna smjena" francuske rediteljice Anne Fontaine.

Mada je prošle sedmice zvanično objavljeno da će 26. Sarajevo Film Festival, zbog alarmantne epidemiološke situcije, biti održan isključivo online i da neće biti apsolutno nikakvih fizičkih dešavanja, kako "Avaz" doznaje ispred Narodnog pozorišta Sarajevo ipak će biti postavljen crveni tepih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.