TREND U HOLIVUDU

Glumica otkriva dijetu 80/20 kojoj duguje super izgled nakon poroda

Zgodna Džena Duan posvetila se fitness režimu, a uz to je odredila prehranu koje se striktno drži

L. K. P. / Avaz.ba

Džena Duan

Foto: Agencije


Američka glumica Džena Duan (Jenna Dewan) u martu je rodila svoje drugo dijete, a nakon poroda postepeno je počela primjenjivati takozvanu dijetu 80/20 kojoj se okreće sve više holivudskih zvijezda.

Vjerovatno do sada niste čuli za dijetu 80/20, no u Holivudu je ona pravi hit. Brojne zvijezde otkrile su kako im takav način prehrane najviše odgovara, a brzo daje zavidne rezultate i fit liniju.

Zgodna Amerikanka posvetila se fitness režimu, a uz to je odredila prehranu koje se striktno drži. Glumica 80 posto vremena živi izuzetno zdravo, a ostatak od 20 posto daje si oduška u svemu. Tako je većinu vremena njena prehrana bazirana na veganskoj hrani, povrću i voću.

  • Devan: Majka dvoje djece

    Devan: Majka dvoje djece

    Foto: Agencije


-Dan započinjem suplementima koje koristim još od trudnoće, pijem ih na prazan želudac ali potom popijem vruću vodu s limunom. Nakon toga obično slijedi zeleni smoothie koji je na bazi voća i raznog lisnatog povrća - objasnila je u svom posljednjem razgovoru za "Us Weekly".

Poznata glumica naglasila je kako živi što zdravije je moguće, no ponekad joj treba ispušni ventil. Jednostavno se nije baš svega mogla odreći.

-Uživam u meksičkoj hrani i crnom vinu. To je nešto u čemu pronalazim utjehu i bez čega ne mogu. Nije baš ni potpuno zdravo svega se odreći - rekla je.

Ova 39-godišnjakinja osim toga vrlo je predata fitnessu. Redovno vježba pilates, a sada je kazala da veliki mir pronalazi u jogi.

-Uravnoteženo disanje, koncentracija i mir koji time postižem su mi prijeko potrebni u haosu u kojem živimo. Život s dvoje djece, od kojih jedno živi na dvije adrese nije uvijek lagan. Pogotovo u doba pandemije, zato treba učiniti sve kako bismo svoje zdravlje zaštitili i živjeti što je moguće više zdravije - rekla je.

Inače Devan ima sedmogodišnju kćerku Everli (Everly) s bivšim suprugom Čeningom Tejtumom (Channing Tatum), a sada je dobila sina s novim odabranikom Stivom Kaziom (Stev Kazee).

Opis: Džena Devan

Instagram

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na