AVAZ SAZNAJE

Nove epizode "Lud, zbunjen, normalan" prvi put u BiH

Godinama se tek snimljene sezone prikazuju u Hrvatskoj, a uskoro na Novoj BH

Kasumović, Nadarević, Džinić. Promo

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

8.9.2020

Uskoro se na Novoj BH, kako „Avaz“ saznaje, premijerno počinju emitirati novi nastavci hit serije „Lud zbunjen normalan“. Prema našim informacijama, riječ je o 11. sezoni i za nekoliko dana bit će objelodanjen tačan termin emitiranja.


Izetov unuk

Naime, godinama se aktuelni nastavci megapopularnog projekta emitiraju samo u Hrvatskoj, jer ih jedna TV kuća iz susjedstva otkupljuje, dok se publika u našoj zemlji morala zadovoljiti reprizama.

U vrijeme kada se na toj TV kući u Hrvatskoj prikazuju nove epizode uspješnog dvojca Feđe Isovića i Elmira Jukića na području BiH program te TV kuće je zatamnjen.

U novim epizodama koje će se uskoro prikazivati na Novoj BH nema Senada Bašića, koji je glumio Faruka Fazlinivića, jer je on napustio projekt. Tu su Mustafa Nadarević, Moamer Kasumović, Tarik Džinić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Emir Hadžihafizbegović, Miraj Grbić, Dragan Marinković Maca, Haris Burina, Katarina Marković i brojni drugi.

Nastavci će vratiti neke stare likove koji su ostavili pečat hit seriji. Šefika, kućna pomoćnica, vraća se u novim nastavcima dominantnija i čvršća. Glumi je Jasna Žalica.

Izetov unuk Džebra, kojeg utjelovljuje Tarik Džinić, ima 18 godina i upisuje fakultet, no Džebra je sklon i upustiti se u sitne prevare...


Kasumović, Žalica, Nadarević i Džinić. Promo

Privatna ambulanta


Damir, kojeg igra sjajni Moamer Kasumović, vodi svoju privatnu ambulantu, no posao ga sve manje interesira. Marija, koju tumači Tatjana Šojić, i dalje vodi „San Remo“...

Vraća se i Čombe, igra ga Miraj Grbić, iz Amerike i to kao imućan čovjek. S obzirom na to da je Faruk u Švedskoj, gdje je pobjegao kako bi izbjegao hapšenje zbog utaje poreza, on će preuzeti studio „Akord“.

Snimanje prije Nadarevićeve bolesti


Ova sezona snimljena je prije nego što je Mustafa Nadarević u januaru objelodanio da mu je dijagnosticirana zloćudna bolest pluća i otad on bije životnu bitku.

Doduše, tokom februara su iz ekipe „Lud, zbunjen, normalan“ poručili da se njegovo stanje popravilo i početkom marta Nadarević je stigao u Sarajevo da bi nastavio snimanje serije, no korona je prekinula te planove. Kako popuštaju mjere donesene zbog pandemije koronavirusa, tako se i razmišlja o nastavku snimanja „Lud, zbunjen, normalan“.

- Ne pada nam na pamet da radimo „Lud, zbunjen, normalan“ bez Mustafe Nadarevića. To nismo nikada razmatrali, niti ćemo razmatrati - izjavio je nedavno Feđa Isović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.