VEOMA ISKRENO

Lidija Bačić Lille za „Avaz“: Svako neka me voli na svoj način

Kod muškarca me mogu privući stav i muškost, a mora imati i ''ono nešto''. Volim plivati, volim jesti, ne vježbam, a sve je na svom mjestu. Volim sarajevski humor, opuštenost i gostoljubivost. Jako ste slični nama iz Splita

Razgovarala: Lejla Karahmet - Pujagić

11.12.2020

Bačić: Moj zaštitni znak je i stas i glas - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Atraktivna hrvatska pjevačica Lidija Bačić Lille (35) krajem oktobra objavila je album „Revolucija“, dvostruki CD sa 17 pjesama. Već prve sedmice ušao je u sam vrh prodaje, a i na streaming servisima je dobro prošao. Ali pjevačica je opet u studiju i vrijedno radi na novom albumu.


U veoma otvorenom razgovoru za „Avaz“ otkrila je li ju pandemija usporila, sve o svom kalendaru kojim tradicionalno počasti fanove, kakav ima odnos s bh. publikom, kako održava figuru, vidi li se u svijetu filma i koji je tip njenog muškarca.




Sretna i slobodna

- Uzela sam ovo kao odmor. U posljednjih šest godina imala sam oko 570 koncerata. Sada sam više u studiju. Počela sam i ja pisati neke pjesme, kreativna sam i dobro mi je ovo došlo, jer ću imati još puno pjesama - kaže Bačić.


Fanove ste, kao i prethodnih godina, obradovali kalendarom…


- Kalendar je već u prodaji. Do sada su bili konceptualni kalendari i imali su poveznicu, automobile ili plažu. Ove godine sam napravila 13 potpuno različitih studijskih fotografija u jednom ekskluzivnom formatu i kvalitetu.


Da imate moć, kakvu biste revoluciju napravili?


- Revoluciju osmijeha, da pobijedimo ovo sivilo 2020. godine.


Opišite sebe u tri riječi?


-Svoja, sretna, slobodna.



Slični nama

U Bosni i Hercegovini imate mnogo publike. Kada planirate doći?


- Čim prođu ove zabrane - dolazim. Prošle godine sam intenzivnije dolazila u Sarajevo, imali smo u planu da održimo koncert u dvorani, ali nas je situacija zaustavila. Volim Sarajevo i imam tu prijatelje i prijateljice koji me provedu po najboljim restoranima. Obožavam vaš humor, opuštenost i gostoljubivost. Jako ste slični nama iz Splita.


Mnogi pripadnici muškog spola uzdišu za Vama. Otkrijte nam koji je Vaš tip muškarca?


- Kod muškarca me mogu privući stav i muškost, a mora imati i ''ono nešto''.


Smatrate li da Vas neki radije gledaju nego slušaju?


- Moj zaštitni znak je i stas i glas, mislim da je to podjednako. Svako neka me voli na svoj način.


Kako održavate figuru, koliko vježbate i pazite li šta jedete?


- Cijela moja porodica je fit i vitka, roditelji, dvije sestre i brat. Tako je to u Dalmaciji. Volim plivati, volim jesti, ne vježbam, a sve je na svom mjestu. Genetika.




Zašto ne?

Vidite li se na filmskom platnu?


- Bila sam u jednoj „cameo“ filmskoj ulozi. U nekoliko serija sam bila gost. Zašto se ne razvijati u svim umjetničkim smjerovima, primamljivo mi je to. Svakako obožavam filmove i kino.




Počela sam kreirati haljine


- Intenzivno radim na novom albumu, koji izlazi početkom 2021., novi spotovi, nova sezona mog „Planet Lille Showa“. Počela sam kreirati i haljine s mojom prijateljicom, kreatoricom Ivanom Jurić - otkriva Lidija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.