QUO VADIS, AIDA?

Boris Isaković za "Avaz": Svaki čovjek iz ekipe zaslužan je za ovaj uspjeh, imamo dobre šanse da osvojimo Oskara

Isaković u filmu Jasmile Žbanić igra ratnog zločinca Ratka Mladića, a vijest o nominaciji ga je oduševila

Isaković u filmu "Quo vadis, Aida?" igra ratnog zločinca Ratka Mladića. Arhiv

Piše: N. Aj.

15.3.2021

Film "Quo vadis, Aida?" jedne od najboljih bh. rediteljica Jasmile Žbanić ušao je u nominaciju za Oskara, prestižnu nagradu Američke filmske akademije, u kategoriji za najbolji međunarodni film.

Čovjek koji je ostavio pečat na film sigurno je srbijanski glumac Boris Isaković, koji utjelovljuje ratnog zločinca Ratka Mladića.


Oduševljenje nominacijom za Oskara ne jenjava ni kod njega.


- Presretni smo. Proslavili smo ovdje već nabrzinu. Ostaje jedna jedina stvar koja još smeta da ova sreća bude potpuna, a to je da koronavirus prestane što prije. Svi su stvarno, do posljednjeg čovjeka, zaslužni za ovaj uspjeh. Vjerujem da se sad i u Stocu slavi, i s njima bih volio da podijelim tu radost. Tamo sam toliko prijatelja stekao. Zovu me sa svih strana, familija me zove, moji Mostarci sad koji žive u Londonu. Iako je ovdje u Novom Sadu kišan i tmuran dan, ali nam se dan prosto razvedrio poslije ovakve vijesti - kazao nam je Isaković.

Isaković: Optimističan sam. Arhiv

On i Jasna Đuričić, glumica koja je maestralno odigrala Aidu u filmu, u stvarnom životu su supružnici.


Veliki optimista sam bio od samog početka. Jasna nije mogla da dočeka, čim je četvrti film za nominaciju objavljen, ona je ustala i otišla. Ja sam bio postojan pa sam izdržao do kraja. Vjerujem da imamo dobre šanse. Ako me nešto brine, to je ovaj film "Another Round". Treba uložiti mnogo za kampanju i sve, ali ovaj film je i bez toga, bez nekih ogromnih finansijskih sredstava, ipak uspio da pronađe svoj put do ovdje, pa da vjerujemo da će tako biti i u budućnosti - zaključio je Isaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.