ŽRTVA BRANISLAVA LEČIĆA

Merima Isaković opisala užasne trenutke: Prestao je tek kad sam povratila po sebi

Osim najboljoj prijateljici Radmili, Merima je odmah poslije napada ispričala šta se dogodilo još dvojici najbližih drugara sa klase

Fu. M.

Merima Isaković i Branislav Lečić

Foto: Agencije


Merima Isaković jučer je, poslije više decenija, iznijela stravične tvrdnje o glumcu Branislavu Lečiću, te ga je, poput koleginice Danijele Štajnfeld optužila za seksualno napastvovanje.

Glumica, rođena 1959. godine, svojevremeno je važila za jednu od najljepših Jugoslovenki, a ona danas živi na Novom Zelandu i bavi se kliničkom psihologijom, prenosi Blic.

Slavna glumica Merima Isaković ispričala je da ju je Branislav Lečić napastvovao kada je imala 18 godina, 1978. godine. Do najsitnijih detalja je opisala pakao koji je doživjela, i objasnila zašto je odlučila da progovori poslije 43 godine.

Osim najboljoj prijateljici Radmili, Merima je odmah poslije napada ispričala šta se dogodilo još dvojici najbližih drugara sa klase, ali i Gagi Nikoliću koji je brinuo o njoj kao djetetu.

Zvao me je Malecka

- Zvao me je Malecka. Neizmjerno mi je pomogao, strpljivim slušanjem, osjećanjem sigurnosti, ljepotom čistog, čednog, snažnog prijatelja. Rekla sam mu šta se dogodilo i ko je ta osoba. Rekao mi je da ne brinem, da me ta osoba više nikada neće uplašiti. Rekao mi je da se nada da se ta osoba naučila pameti, da moja pobjeda može da mu pomogne da izraste u boljeg čovjeka - napisala je ona, prenosi Blic.

Nikolića je upoznala prvog dana na neamaterskoj sceni, napisala je Merima u svojoj knjizi.

Sjedjela sam i udisala taj miris, on je sjeo pored mene i pitao me kako mi se čini. Rekla sam, čarobno".

- Tako sam se i ja osjećao prvog dana na ovoj sceni, satima sam udisao ovaj miris, znaš, to ostaje zauvijek.

- Divno, željela bih da je tako!"

- Ja sam Gaga.

- Ja sam Merima - prenosi Nedeljnik.

Bilo mi je 18 godina

Merima Isaković je u ispovijesti za "Nedeljnik" prvi put javno iznijela tvrdnje da ju je Branislav Lečić seksualno napastvovao.

- Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osjećala sam kako me lomi. Boli svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspje umrijet ću noćas. Uživa u mom strahu. Osjećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. Osjećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspio da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. "Opraštam ti”, rekla sam mu tada, prije četrdeset godina. “Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi nanio. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome nanio sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.” Ja sam svoju riječ održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osjećam moralnu obavezu da podijelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovijest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja - istakla je ona za "Nedeljnik"..

Više o temi Merima Isaković

NA VRH

Podijeli članak na