KRIVO JE MORE

Ljetovanja koja poznati nikada neće zaboraviti

Od trenutka kao iz pakla do penzionerskih dana

lanice grupe „Hurricane“ Prisjetile se avanture sa Zanzibara. Instagram

Piše: Amina Zukić

15.7.2021

Ljetovanje je samo po sebi avantura. U sjećanju ostaju putovanja, neka više, neka manje. Međutim, zna se desiti da putovanje iz snova bude zasjenjeno nezgodom ili zgodom koju je teško zaboraviti.

Kako to izgleda kod ličnosti iz javnog života i kakve su ih situacije zadesile, otkrile su za „Dnevni avaz“.

Jedni su završili s povredama, drugi u suzama, a nekome se baš ništa ne dešava. 

Elma Sinanović doživjela pravi pakao. Insatgram

Kao godina

Pjevačica Elma Sinanović prisjetila se da joj je jedno ljetovanje prije mnogo godina, doslovno rečeno, prisjelo. Ljetovala je u Crnoj Gori s porodicom, šetala je plažom sa svojom kćerkom. Srela je prijatelje i zapričala se na nekoliko minuta. U jednom momentu primijetila je da kćerka nije pored nje.

- Inače sam paničar. Da bi stvar bila gora, baš kada trebam biti pribrana, ja u svojoj glavi već imam najstrašniji scenarij. Odmah sam pomislila da je Hulija otišla u more i da se desilo ono najgore. Sve je trajalo pet minuta, a meni je to izgledalo kao vječnost. Samo sam u jednom momentu čula Huliju kako govori: „Mama, kupi mi sladoled.“ Bila je na nekoliko metara od mene, stajala je kod prodavnice slatkiša i sladoleda - kaže Sinanović.

Glumac Aleksandar Seksan kaže da su njegova ljetovanja bila veoma mirna i da su, u njegovom slučaju, ostala samo lijepa sjećanja.

- Gdje god sam otišao, bilo mi je, da kažem, penzionerski, mirno. Svako ljetovanje pamtim po dobrom odmoru - govori glumac.



Penzionerska ljetovanja. Instagram

Glumica Aida Bukva kaže da je imala više nezgoda tokom ljetovanja, a najviše pamti kada je zaspala na plaži i probudila se potpuno crvena.

- Mislim da je bilo 35 stepeni, ja sam ljubitelj sunca. Moja porodica je odlučila da ode na kupanje, a ja sam željela preplanuli ten. Zaspala sam oko 11 ujutro, niko me nije budio do podne. Cijelo tijelo mi je izgorjelo od sunca, a da bi stvar bila još gora, knjiga koju sam čitala bila mi je na stomaku. Tako da je taj dio ostao bijel - otkriva glumica traumatično iskustvo.

Traumatično iskustvo Aide Bukve. Instagram

Sama u avionu

Srbijanska pjevačica Tijana Milentijević, poznatija kao „Žena od sultana“, doživjela je nervni slom na aerodromu u Cirihu.

- Šetala sam i razgledala parfeme. Čula sam da treba da odem na gejt, otišla sam i sjela u avion i shvatila da nema mojih prijatelja. Tada je nastao haos jer su i oni mene tražili po aerodromu. Molila sam stjuardese da me puste da izađem, ali to nisu dozvoljavali. Na kraju su se pojavili moji prijatelji, a ja sam bila u suzama. Kasnije smo se smijali cijeloj situaciji - priča Milentijević.

Tijana Mielntijević izgubila prijatelje. Instagram

Morski pad

Članice grupe „Hurricane“ prisjetile su se avanture sa Zanzibara. S obzirom na to da često posjećuju to mjesto, imale su mnogo zgoda i nezgoda, ali ističu da nikada neće zaboraviti ono što im se desilo kada su prvi put doputovale.

- Ravno iz mora, ušle smo u bar na plaži. Nismo primijetile stepenicu i sve tri smo u isto vrijeme zapele. Najgore je bilo što su to svi vidjeli i nisu mogli da se ne nasmiju. Na kraju smo odlučile da promijenimo kafić - priznaju.

Nekad imao prćast nos. Instagram

Loša procjena

Srbijanski rok-muzičar i glumac Đorđe David sjetio se situacije iz njegovih dvadesetih godina, kada je bio u Splitu s društvom. Našli su se neki ljudi u blizini koji su mu predložili da skoči u more, a da će mu oni dati novac, na šta je David pristao.

- Moja procjena je bila da je tu malo dublje i da mogu fino da skočim, međutim, bilo je veoma plitko. Kada sam skočio u more, izašao sam u ranama. Dotad sam imao prćast nos, a sada je već druga priča - govori Đorđe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.