GLAVNI ANTIJUNAK I JUNAK

Nastavak "Venoma", kojeg igra fenomenalni Tom Hardi, u bh. kina stiže u septembru

Iako je lik Venoma prvobitno bio zamišljen kao negativac, on kasnije, u određenim verzijama, postaje takozvani antijunak, a zatim gotovo pravi junak

Tom Hardi opet u ulozi Venoma. Promo

N. Aj.

3.8.2021

Nastavak stripovskog blockbustera iz 2018. godine stiže u sepetembru i na repertoar svih kino dvorana u BiH.

Do sada poznat jedino kao glavni negativac iz filmova o "Spidermanu", Venom je zasluženo dobio vlastito filmsko ostvarenje na radost mnogobrojnih fanova. Prije četiri godine Marvelov je Venom oduševio publiku širom svijeta i pritom ostvario zaradu od vrtoglavih 865 miliona američkih dolara, a ove jeseni ekskluzivno u kina stiže njegov još ambiciozniji nastavak i jedan od najiščekivanijih filmova godine.

Venom bio glavni negativac iz filmova o "Spidermanu". Promo

Lik Venoma osmišljen je 1988. godine od pisca Dejvida Mišelina (David Micheline), te crtača Toda Mekfarlejna (Todd McFarlane) i Majka Zeka (Mike Zeck). Venom je izvanzemaljski simbiot, kojem je potreban čovjek kako bi preživio no zauzvrat čovjek dobiva nevjerojatne moći. Iako je lik Venoma prvobitno bio zamišljen kao negativac, on kasnije, u određenim verzijama, postaje takozvani antijunak, a zatim gotovo pravi junak.

Na velikom ekranu oživio ga je fantastični britanski akcioni junak Tom Hardi (Hardy), junak klasika "Ustanak crnog viteza" i "Mad Max: Put pakla", koji je donio potpuno novu dimenziju ovom netipičnom stripovskom antijunaku.

Nakon što smo u prvom traileru nastavka "Venom: Let there be Carnage" upoznali opušteniju stranu Venoma i njegovog suživota s Edijem Brokom (Eddie Brock), kojeg igra Hardi, te naznaku haosa koji će u drugom dijelu "Venom" unijeti Karnejdž (Carnage), kojeg utjelovljuje Vudi Herelson (Woody Harrelson), u novom traileru koji je objavljen više nema nikakvih dvojbi - očekuje nas spektakularno suparništvo i sukob između antiheroja i zločinca - Venoma i Karnejdža.

Dugoočekivani nastavak o Venomu. Promo

Osim Toma Hardija koji se vraća kao Edi Brok odnosno Venom i Vudija Herelsona, u "Venomu 2" glume i Mišel Vilijams (Michelle Williams, Naomi Heris (Naomie Harris) te Stiven Graham (Stephen Graham).

U rediteljsku fotelju ovog puta zasjeo je Endi Sekis (Andy Serkis), australijski glumac i reditelj koji se proslavio ulogom Goluma (Gollum) iz trilogije "Gospodara prstenova", a koji je prethodno režirao "Breathe" i "Mowgli".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.