PODNIO ZAHTJEV U LONDONU

Čuveni Bojsi iz "Mućki" postat će državljanin Srbije

Sretan sam jer Bojsi postaje i zvanično Beograđanin, napisao je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Džon Čalis. Agencije

N. Aj.

25.8.2021

Glumac Džon Čalis (John Challis), čuveni Bojsi (Boycie) iz serije "Mućke", podnio je zahtjev za prijem u državljanstvo Republike Srbije.

To je na svom Facebook profilu objavio zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Mnogi su se u Srbiji obradovali fotografijom koju je britanski glumac Džon Čalis koji je tumačio ulogu čuvenog Bojsija u kultnoj seriji "Mućke" objavio na društvenim mrežama. Kako i ne bi, kada je na fotografiji Džonov crni "mercedes", na čijim tablicama piše "Srbija". Vrijeme je da otkrijem tajnu kako je slika nastala. Fotografija je nastala prošle nedjelje ispred Ambasade Srbije u Londonu. Prije toga je Džon Čalis zvanično podnio zahtjev za prijem u državljanstvo Republike Srbije - napisao je Vesić.

Bojsi pozirao pored automobila na čijim registarskim tablicama piše "Srbija". Facebook

Dodao je da je imao čast da u ime Grada Beograda potpiše preporuku Grada Beograda da Bojsi postane srbijanski državljanin.

- Nije bilo lako pobrojati na jednoj stranici šta je Bojsi učinio na promociji Srbije i Beograda posebno u Velikoj Britaniji gdje je veoma poznat i popularan. Predsjednica Vlade Republike Ana Brnabić podržala je ideju da Bojsi postane srpski državljanin. Želim da se posebno zahvalim našem čovjeku koji je odrastao i živi u Londonu Lazaru Vukoviću koji je najzaslužniji zato što Bojsi toliko voli Beograd i Srbiju - istakao je Vesić.

Naglasio je da se Bojsijev zahtjev već nalazi u Beogradu i kada se završe sve procedure Vlada će glasati.

- Lijep je osjećaj kada znate da uspješni i popularni ljudi kao što je Džon Čalis žele da budu državljani Srbije. Sretan sam jer Bojsi postaje i zvanično Beograđanin. Stanovnik našeg grada suštinski je postao kada je snimio film "Bojsi u Beogradu". Bojsi, dobrodošao kući - napisao je Vesić na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.