PRIPREMNO ROČIŠTE

Miroslav Aleskić danas pred Višim sudom u Beogradu: Optužen za četiri silovanja

Aleksić, koji se nalazi u kućnom pritvoru, danas treba da se izjasni o optužnici

A. Ka. / Srna

Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja

Foto: Agencije


Pred Višim sudom u Beogradu danas će biti održano pripremno ročište vlasniku škole glume u Beogradu Miroslavu Aleksiću, optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole.

Aleksić, koji se nalazi u kućnom pritvoru, danas treba da se izjasni o optužnici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja, prenose beogradski mediji.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta i trebalo bi da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže isključenje javnosti zbog zaštite privatnosti.

Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge djevojke.

Aleksić je uhapšen 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru, a potom mu je određen kućni pritvor i zabrana napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Više o temi Miroslav Aleksić

IZNIJELA SVOJA MIŠLJENJA
Vedrana Rudan žestoko: Silovanje ima 1.200 lica
SKANDAL POTRESAO REGION
Potvrđena optužnica protiv Mike Aleksića
NA VRH

Podijeli članak na