TRAGEDIJA NA SETU

Prvi intervju supruga Haline Hačins: Ljuti me što Boldvin ne prihvata odgovornost

Metju Hačins smatra kako je "apsurdno misliti da osoba koja je držala pištolj i ispalila metak nije kriva"

Metju Hačins: Oglasio se suprug nastradale snimateljice. Agencije

L. K. P.

24.2.2022

Metju Hačins (Matthew Huthcins), suprug tragično preminule snimateljice Haline Hačins (Halyne), koju je na snimanju filma "Rust" usmrtio glumac Alek Boldvin (Alec Baldwin), rekao je da je šokiran jer glumac ne želi preuzeti odgovornost za njenu smrt.

- Bio sam tako ljut što sam ga vidio kako govori o njenoj smrti tako javno i na tako detaljan način, a zatim ne prihvata nikakvu odgovornost, nakon što je upravo opisao da je ubio, rekao je Metju, prenosi "Daily Mail".

On smatra kako je "apsurdno misliti da osoba koja je držala pištolj i ispalila metak nije kriva". Tvrdi kako je većina krivnje na Boldvinu.


- Sigurnost oružja nije bila jedini problem na tom setu. Postojao je niz sigurnosnih standarda koji se nisu prakticirali i postoji više odgovornih strana, dodao je.

Podsjećamo, Boldvin je početkom decembra u velikom intervjuu za ABC News rekao da se ne osjeća krivim za smrt snimateljice.

- Samo je jedno pitanje koje treba odgovor, a to je kako je tamo završio pravi metak. Neko je stavio pravi metak u pištolj, metak koji nije trebao biti na setu. Neko je odgovoran za to što se dogodilo. Ne mogu reći ko je to, ali znam da nisam ja, ispričao je Boldvin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.