EMOTIVNA OBAJVA

Hana čestitala Dan nezavisnosti BiH pa se prisjetila agresije: Plačem već danima

Muka mi je od nepravde, od svega što je moj narod proživio i nikoga nije bilo briga, poručila je

Hana Hadžiavdagić. Instagram

Piše: A. Z.

1.3.2022

Infleuenserica Hana Hadžiavdagić -Tabaković je putem svog Instagram profila čestitala Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a zatim se prisjetila agresije na našu zemlju.

Prvo je objavila fotografiju zastave BiH na kojoj je napisala:

- Nadam se da će jednog dana himna imati riječi kakve BIH zaslužuje.


Objava inflenserice. Screenshot

U sljedećem Instagram storiju obajvila je predivan tekst posvećen Bosni i Hercegovini

- Ja sam dijete Bosne. Dveri mog' srca mirišu na ljiljane. U mom' biću su dijelovi historije njene. Tvrtko, Stjepan, Katarina, Kulin ban, Husein kapetan, Veliki veziri, begovi, predjsjednici.... I oni koji su je izdali, samo su dveri ojačali. Ona se voli - pisalo je u objavi Influenserice. 

Hana se sjetila i na agresiju na našu zemlju.

Hana Hadžiavdagić: Niko nije pomogao. Screenshot

- Glavni je grad BiH bio u opsadi bez dovoljno oružja za obranu, bez hrane, vode, struje, plina... Čisto i to da se uzme u obzir. Pošta je izgorjela  2. maja 1992. godine tako da od tada nismo imali ni komunikaciju. Svijet je to gledao četiri godine da niko nije ni mrdnuo da nam pomogne. Rezultat je - 14.011 žrtava - napisala je Hana. 

Emotivna poruka. Screenshot

Priznala je i da veoma teško podnosi agresiju na Ukrajinu.

- Shvatite ovo patetičnim, da tražim pažnju, lakove...Plačem već danima i podijelit ću to s vama jer vjerujem da ovdje ima dosta vas koji prolazite kroz isto. Ja sve ovo doživljavam drugačije od nekoga ko rat nije iskusio, počevši od mog Tarika... Ja sam prestrašena, on nije jer mu nisu roknule te dvije. Gledam vijesti neprestano i muka mi je od nepravde, od svega što je moj narod proživio i nikoga nije bilo briga. Nikoga. Sad je briga cijeli svijet. Svi su na nogama i neka su. Daj Bože da se ovo zaustavi i da niti jedna dječja suza više ne padne - poručila je Hadžiavdagić - Tabaković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.