ŽIVI U NJEMAČKOJ

Oglasila se supruga Vitalija Klička: Zahvalila se građanima Rusije, koji su pobijedili strah i izašli na ulice da bi se zaustavio rat u Ukrajini

Molim vas dižite i dalje svoj glas da bi se zaustavio horor, koji je vaša vlada napravila u Ukrajini, poručila je Natalija

Natalija i Vitalij Kličko. Agencije

L. S. R.

2.3.2022

Natalija Kličko (Natalia Klitschko, 48), supruga gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička, oglasila se na Instagramu. Poruku pjevačice pratio je video iz 2014. godine, kada je ona u Oberhauzenu izvela ukrajinsku himnu prije meča svog djevera Vladimira Klička.

- Ko bi pomislio da će osam godina kasnije Ukrajina podrhtavati od bombi i ruskih napada. Ko bi tada pomislio da će Ukrajinci biti prisiljeni posegnuti za oružjem da bi branili svoju domovinu, narod i nezavisnot i demokratske principe - napisala je Natalija.

Ona je istakla da je beskrajno ponosna zbog hrabrosti svog naroda.



Natalija s troje djece živi u Hamburgu, ali ističe da je njena cijela porodica u epicentru rata.

- Bit ću tamo gdje je potrebna moja pomoć, izbjeglice prihvatiti koje dođu u Njemačku, svaku pomoć pružiti i prikupljati donacije - poručila je, između ostalog, Natalija.

Zahvalila se građnima Rusije, koji su pobijedili strah i izašli na ulice da bi se zaustavio rat i prolijevanje krvi.

- Molim vas dižite i dalje svoj glas da bi se zaustavio horor, koji je vaša vlada napravila u Ukrajini - dodala je pjevačica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.