NEGIRA OPTUŽBE

Žerar Depardje opet pod istragom zbog silovanja, 2019. nisu imali dovoljno dokaza

U decembru 2021. godine francuska glumica Šarlot Arnold (Charlotte Arnould) otkrila je na društvenim mrežama da je ona žena koja se krije iza optužnice

Depardje: Glumački velikan. Agencije

L. K. P.

11.3.2022

Pariški sud saopćio je u četvrtak da će nastaviti s istragom Žerara Depardjea (Gerard Depardieu), jednog od najpoznatijih francuskih glumaca kojeg je glumica optužila za silovanje.

Tužitelji su 2019. godine odustali od istrage, navodeći nedovoljne dokaze kao razlog, da bi ponovno preuzeli slučaj kasnije te godine nakon novih pritužbi policiji.

U decembru 2021. godine francuska glumica Šarlot Arnold (Charlotte Arnould) otkrila je na društvenim mrežama da je ona žena koja se krije iza optužnice, rekavši da nije mogla podnijeti da nastavi šutjeti.

Žalbeni sud u Parizu rekao je u četvrtak da je odbio Depardjeov zahtjev za odbacivanjem istrage.


Žalbeni sud u Parizu rekao je u četvrtak da je odbio Depardjeov zahtjev za odbacivanjem istrage. Agencije

Glumac je prethodno, preko svog advokata, "čvrsto odbacivao" optužbe.

Depardje je glumio brojnim francuskim filmovima, postavši slavan 1974. godine s filmom "Going Places", dok je postao međunarodno priznat 1990. godine s engleskom komedijom "Zelena karta". Za tu ulogu je osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca.

Uloga u francuskom filmu "Cyrano de Bergerac" iste godine donijela mu je nagradu za najbolju mušku ulogu na filmskom festivalu u Kanu, i nominaciju u kategoriji najbolje glavne uloge na Oskarima 1990. godine.

Godine 21013. ruski predsjednik Vladimir Putin ponudio je Depardjeu rusko državljanstvo. Glumac je lično od Putina primio novi pasoš u rezidenciji ruskog predsjednika na crnomorskoj obali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.