42. DODJELA

Brus Vilis osvojio Zlatnu malinu u kategoriji koja je osmišljena upravo po njemu

Glumac je bio nominiran za čak 8 filmova, a kipić je osvojio za ulogu u filmu "Cosmic sin"

Brus Vilis. Twitter

H. J. I.

27.3.2022

U subotu 26. marta, neposredno prije dodjele Oskara, podijeljene su nagrade za najgora filmska ostvarenja, Zlatna malina. Naime, ova nagrada tradicionalno se dodjeljuje prije prestižne filmske nagrade, a jučer je obilježena 42. dodjela. 

Zlatnu malinu za najgori film osvojio je film "Diana: The Musical", mjuzikl o životu pokojne britanske princeze. Osim najgoreg filma, "Diana" je dobila još nepoželjnih priznanja, u kategorijama scenarija, režije, glavne i sporedne glumice. 

U kategoriji "Najgora izvedba Brusa Vilisa u filmovima iz 2021. godine", istoimeni glumac bio je nominiran za čak 8 filmova, a Zlatnu malinu je osvojio za film "Cosmic Sin". 

Film "Space Jam - A New Legacy", remake originalnog Space Jame iz 1996. u kojemu glumi Majkl Džordan (Michael Jordan), dobio je tri kipića na dodjeli Zlatne maline. Naime, u novom Space Jamu glavnu ulogu dobio je Lebron Džejms (LeBron James) no, za razliku od košarkaškog terena, ovdje nije uspio ponoviti uspjeh legendarnog Džordana. Lebron je proglašen najgorim glavnim glumcem, a odnio je i titulu za najgoru glumačku saradnju. Uz to, film je proglašen najgorim remakeom u 2021. godini.  

Na listi najgorih našao se i Džared Leto (Jared Leto) za ulogu sporednog glumca Paula Gučija (Gucci) u filmu "House of Gucci". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.