FANOVI TUGUJU

Nakon tragične smrti bubnjara "Foo Fighters" otkazali cijelu nadolazeću svjetsku turneju

Iskoristimo ovo vrijeme za tugovanje, iscjeljenje rana, zbližavanje sa svojim najmilijima i cijenimo svu muziku i uspomene koje smo zajedno stvorili, stoji u objavi grupe

"Foo Fighters". Instagram

L. K. P.

30.3.2022

Članovi rock grupe "Foo Fighters" objavili su da otkazuju sve zakazane datume turneje zbog iznenadne smrti njihovog bubnjara Tejlora Hokinsa(Taylor Hawkins).

Hokins, 50-godišnji bubnjar Grammyjima nagrađene američke rok grupe umro je tokom vikenda u hotelu u Bogoti neposredno prije nego što je bend trebao nastupiti na Festivalu Estereo Picnic u predgrađu glavnoga kolumbijskog grada.

U saopćenju objavljenom na društvenim mrežama, "Foo Fightersi" pišu da "otkazuju sve zakazane datume turneje zbog iznenadnog gubitka našeg brata Tejlora Hokinsa" te dodaju da im je zbog toga žao i da sa svojim fanovima "dijele razočaranje jer se neće vidjeti kako je planirano".

-Umjesto toga, iskoristimo ovo vrijeme za tugovanje, iscjeljenje rana, zbližavanje sa svojim najmilijima i cijenimo svu muziku i uspomene koje smo zajedno stvorili, stoji u objavi grupe.


Još uvijek je nepoznato hoće li neki od članova "Foo Fightersa" prisustvovati nedjeljnoj dodjeli Grammyja, na kojoj su trebali nastupiti. Bend je nominiran u kategorijama triju nagrada Grammy, za najbolji rok album, najbolju rok izvedbu i najbolju rok pjesmu.

Bubnjar slavne američke grupe pronađen je mrtav u petak u svojoj 50. godini u hotelskoj sobi u Bogoti, gdje je bend trebao nastupiti iste večeri. Preliminarnom toksikološkom analizom u HHokinsovom je organizmu otkriveno deset supstanci, uključujući opijate, antidepresive, anksiolitike i marihuanu, objavili su kolumbijski istražitelji, no nisu precizirali je li njihova mješavina uzrok njegove smrti. Hokins je u prošlosti imao problema s ovisnošću o drogama i prije 20 godina je jedva preživio predoziranje.

Grupu "Foo Fighters" osnovao je 1994. Dejv Grol (Dave Grohl), bubnjar "Nirvane". Bend je objavio 10 studijskih albuma s brojnim hit singlovima poput "Everlong", "Times Like These" i "Learn To Fly". Osvojili su 12 Gemija i prošle su godine uvršteni u Rock & Roll kuću slavnih.

Hokin je bio njihov član od 1997., a prije toga je svirao s Alanis Moriset (Morrisette).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.