IGRAČI IZ SJENE

Tri dive kao supruge američkih predsjednika

Jedna od najiščekivanijih serija“ The First Lady” uskoro će imati premijeru

Vajola Dejvis. Agencije

L. S. R.

2.4.2022

Jedna od serija za koju TV znalci poručuju da se mora pogledati “The First Lady” posvećena je privatnim životima američkih prvih dama. S obzirom na to da je politika područje kojim još uvijek u velikoj mjeri dominiraju muškarci, ova će se serija posvetiti isključivo „igračima iz sjene“, odnosno igračicama – suprugama američkih predsjednika.


Politička uloga

Serija u centar radnje stavlja tri upečatljive prve dame Amerike – Mišel Obamu (Michelle), Elenor Ruzvelt (Eleanor Roosevelt) i Beti Ford (Betty), a glume ih holivudske zvijezde Vajola Dejvis (Viola Davis), Džilijan Anderson (Gillian) te Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer).

Mnoge posebno zanima lik Mišel Obame, koju utjelovljuje oskarovka Dejvis. Ona je bok uz bok sa svojim suprugom Barakom Obamom (Barack) uspjela stvoriti političko i poslovno carstvo, a nikada nije bila žena koja će stajati u sjeni.

Elenor Ruzvelt je bila aktivistkinja koja je svoje vrijeme posvetila građanskim pravima u vrijeme rasizma te je učestvovala u pružanju podrške američkom narodu za vrijeme Velike Depresije.

Beti Ford je ostala upamćena kao beskompromisna žena koja je svoju važnu političku ulogu iskoristila za borbu za socijalna prava te u vođenju kampanje protiv ovisnosti o drogama.



Džilijan Anderson. Agencije

Bijela kuća

Istražuje se sve, od njihovog putovanja u Vašington, porodičnog života, političkih doprinosa koji mijenjaju svijet te utjecaj žena Bijele kuće više nije skriven od javnosti.

Priče prvih dama Amerike biti će ispričane kroz „ispreplitanje događaja koji su toliko intimni da ćemo imati osjećaj da zidovi Bijele kuće govore“ – ističe „Deadline“.



Šta je rekla Mišel Obama

Izbor uloge komentirala je Mišel Obama te se osvrnula na činjenicu da će gledati sebe "kroz lice Vajole Dejvis".

- Nisam dostojna. Voljela bih da sam napravila i više za ulogu koju će Vajola odglumiti, sve je to jako uzbudljivo. Sve što Vajola radi, radi s velikom strašću pa znam da će isto biti i s ovom ulogom - rekla je Mišel.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.