IZGUBIO BITKU S BOLEŠĆU

Preminuo Gilbert Gotfrid, legenda komedije

Najpoznatiji po tome što je "posudio" glas papagaju Jagu iz “Aladina”, zatim po ulozi u “Policajcu s Beverly Hillsa 2”

Gilbert Gotfrid. Agencije

L. K. P.

13.4.2022

Američki komičar Gilbert Gotfrid (Gottfried) umro je u 67. godini, objavila je njegova porodica na Twitteru.

-Slomljena srca obavještavamo vas da je nakon duge bolesti preminuo naš voljeni Gilbert Gotfrid, stoji u objavi.

Gotfrid je svoju karijeru započeo kao stand up komičar u Njujorku sa samo 15 godina.

Poznat po karakterističnom glasu, Gotfrid je u karijeri ostvario brojne uloge, no gledaocima je možda najpoznatiji po tome što je "posudio" glas papagaju Jagu iz “Aladina”, zatim po ulozi u “Policajcu s Beverly Hillsa 2”, “Gle ko to govori 2” te u serijama “Anger management”, “Cosby show”, “Zakon i red”, “Hannah Montana”. Sedamdesetih godina bio je član glumačke ekipe emisije "Saturday Night Live".


Gilber Gotfrid. Agencije

Časopis "Rolling Stone" ga je 2005. godine opisao kao “najbriljantnijeg ili najodbojnijeg komičara, ovisno o tome koga pitate”.

Bio je omiljen među kolegama komičarima. Glumac Džejson Aleksander (Jason Alexander), koji je utjelovio lik Džordža (George) u tv seriji “Seinfeld” u tweetu je napisao:

“Nasmijavao me i u trenucima kada smijeh nije lako dolazio. Kakav dar! Nisam ga dobro poznavao, no jako mi se sviđalo ono što nam je bilo zajedničko”.

-Osim što je bio najpoznatiji glas komedija, Gilbert je bio predivan suprug, brat, prijatelj i otac svojoj djeci. I premda je danas za sve nas tužan dan, molimo vas, smijte se što glasnije u Gilbertovu čast, stoji u objavi porodice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.