DUGINE BOJE

Otvoren prvi gej bar u Dubrovniku

Novootvoreni bar dobio je naziv po Harviju Milku, prvom transparentnom gej zvaničniku u historiji Kalifornije

Gej bar u Dubrovniku. Pixell

L. K. P.

8.5.2022

U Dubrovniku je jučer svečano otvoren i prvi gej bar. Otvorenju su prisustvovale brojne poznate ličnosti iz Hrvatske, a violončelistica Ana Rucner je za ovu priliku održala koncert.



Ana Rucner. Pixell

Voditeljica svečanog otvorenja bila je Darija Mikulandra Žanetić.

Kako je ranije najavio suvlasnik bara, Vicko Lazom, otvaranju je prisustvovalo oko 150 zvanica, a među njima bila je i kuma kluba Gianna Apostolski, bivša manekenka i voditeljica.

Također, događaj su upotpunili i hrvatska dizajnerica Matija Vujica, dizajner Natalio Đangradović te prerušeni dubrovački kolekcionar Andrija Seifried i mnogi drugi.

- Još jedino nema biskupa, kazale su uz osmijeh ugledne dubrovačke gospođe stojeći leđa uz leđa s gradonačelnikom Matom Frankovićem koji je također prisustvovao događaju, prenosi Slobodna Dalmacija.



Gej bar zove se Milk. Pixell

Novootvoreni bar u Dubrovniku dobio je naziv po Harviju Milku (Harvey), prvom transparentnom gay zvaničniku u historiji Kalifornije. Milk je dugo bio aktivista i pionirski vođa LGBT zajednice u San Francisku te ujedno prvi i godinama "ponosni" gay političar u Americi.

U toku svog kratkog mandata, Harvey je ulagao napore u svoje političko opredjeljenje, a izborio se i za uredbu protiv diskriminacije prava homoseksualaca po pitanju stanovanja i zapošljavanja u San Francisku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.