NA SVOJ ROĐENDAN

Đorđe Balašević dobio klupu u Puli

Građani Pule pokrenuli su više inicijativa radi trajnog obilježavanja povezanosti Pule i omiljenog muzičara, naveli su iz Gradske uprave Pula

Đorđe Balašević i klupa. AVAZ / GUP

A. O.

11.5.2022

Nakon što je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Pule Đorđe Balašević proglašen počasnim građaninom, od danas, 11. maja 2022. godine legendarni novosadski kantautor ima svoju klupicu u Puli.

- Neposredno nakon smrti Đorđa Balaševića, koji je nas iznenada napustio u februaru 2021. godine, građani Pule pokrenuli su više inicijativa radi trajnog obilježavanja povezanosti Pule i omiljenog muzičara. Kao najbolje rješenje odabrana je izrada kamene klupe na čijem je čelu ispisano ime Đorđa Balaševića, a na sjedištu klupe dobro znane riječi: "Na stanici u Puli..." - naveli su iz Gradske uprave Pula.


Klupa sa njegovim imenom i prezimenom. GUP

- Ovo je samo jedan skroman doprinos omiljenom pjevaču koji je opjevao Pulu i koja mu je zaista bila važna. Rado joj se vraćao, uvijek prepun emocija, razumijevanja i dobre energije - rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Klupa je postavljena u povodu Balaševićeva rođendana 11. maja 2022. godine, na zelenoj površini uz nogostup u Kolodvorskoj ulici, u neposrednoj blizini hotela Rivijera.

Panonski mornar volio je Pulu, Pula je voljela njega i njegove pjesme, a jedan od njegovih posljednjih koncerata održao je upravo u prepunoj Areni u aprilu 2019. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.