ČUVAJU PRIVATNI ŽIVOT

Nisu krenuli tatinim stopama: Evo čime se bave Bajagina djeca

Utječem samo kad mislim da u nečemu griješe, što se rijetko dešava, ali i tada se trudim da to radim nježno i diskretno, kazao je svojevremeno Bajaga

N. Aj.

18.7.2022

Momčilo Bajagić Bajaga. Promo

Region je šokiran nakon vijesti da se muzičar Momčilo Bajagić Bajaga razvodi od Emilije nakon 33 godine braka.

Ovaj par je privatan život krio od javnosti. Imaju dvoje djece, sina Marka i kćerku Anđelu.

Bajagina djeca rijetko su se u javnosti pojavljivala, manje nego Emilija, koja je svega nekoliko puta se pojavila s Bajagom pred kamerama za sve ove godine.

Pjevač je u jednom od rijetkih intervjua u kojima je govorio o djeci otkrio da se njima dopada njegov rad, kao i da sa društvom dolaze na tatine svirke.

- Marko i Anđela su najveći kritičari mog rada, ali uvijek su pozitivni. Oboje vole da slušaju moju muziku, mada primjećujem da su krajnje subjektivni kad procjenjuju moje pjesme. Njihovo mišljenje uvažavam, ali mislim da im se uglavnom dopada ono što radim. Tako kažu - rekao je tada Bajaga.


Par se vjenčao 1989. godine, a sina Marka su dobili godinu dana kasnije. Kćerka Anđela rodila se 1998. godine. Pjevač je govorio o tome da li je strog otac, prenosi Nova.rs.

- Mislim da nisam, ali bolje je da to kažu moja djeca. Ne usmjeravam ih, samo nastojim da im pokažem sve što je lijepo i korisno. Na njima je da izaberu šta vole. Utječem samo kad mislim da u nečemu griješe, što se rijetko dešava, ali i tada se trudim da to radim nježno i diskretno - kazao je Bajaga.

Poznato je da je Marka neko vrijeme zanimala košarka i sportsko novinarstvo, ali ipak se opredijelio za pozorišnu produkciju. Anđela je pokazivala više interesovanja za muziku.

- Anđela pomalo svira klavir, pomalo i gitaru. Išla je dvije godine na časove pjevanja kod moje dobre prijateljice Aleksandre Kovač, a opredijelila se za dizajnersku školu - ispričao je svojevremeno Bajaga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.