IZAZIVA JEZU

Evo kako izgleda ozloglašeni Merilin Menson bez šminke: Prate ga stravične optužbe

Mensona je nekoliko žena optužilo za seksualno zlostavljanje

Merilin Menson. Richard Shotwell/Invision/AP, File

N. Aj.

8.1.2023

Ozlogašenog muzičara Merilina Mensona (Marilyn) rijetko se može vidjeti bez tone šminke na licu. Fotografija koja otkriva kako slavni muzičar izgleda bez šminke privlači interesovanje, ali je i dio šire priče o njemu, prepune stravičnih detalja.

Naime, Mensona je nekoliko žena optužilo za seksualno zlostavljanje.

Glumica Esma Bjanko (Bianco) optužila ga je 2021., a navela je da ju je on više puta drogirao i silom i pod prijetnjama prisilo na seks.


Bjanko je jedna od četiri žene koje su tužile pjevača, zajedno s njegovom bivšom asistentkinjom Ešli Volters (Ashley Walters), manekenkom Ešli Morgan Smitlajn (Ashley Smithline) i ženom koja je odlučila da ostane anonimna.

U tim tužbama navodi su slični poput optužbi koje je iznela glumica iz "Igre prijestola", a ukupno je više od desetak žena iznelo javne optužbe protiv muzičara, među njima i njegova bivša vjerenica Evan Rejčel Vud (Evan Rachel Wood).

Esma Bjanko je prvi put iznela detalje nasilja nakon što je Evan Rejčel Vud dala sličnu izjavu. Ova glumca rekla je da ju je Menson "zlostavljao i da joj je ispirao mozak i manipulisao njome kako bi mu bila pokorna“.


Merilin Menson bez šminke. PacificCoastNews/Profimedia

Tužila ga je u aprilu prošle godine tvrdeći da ju je vezivao, tukao i nanosio bol strujom. Rekla je da je tjerao na seksualne odnose koji su često bili nasilni i ponižavajući. Nasilje se dešavalo i dok je ona bila u nesvijesti.

Menson je negirao te tvrdnje.

Viši sud u Los Anđelesu je u maju ove godine zbog nedostatka dokaza odbacio optužnicu protiv Merilina Mensona, koju je protiv njega pokrenula bivša asistentkinja, preneo je Deadline.

Ešli Volters, koja je radila kao Mensonova asistentkinja između 2010. i 2011. godine, tužila ga je u maju 2021. rekavši da je trpela seksualno uznemiravanje, zlostavljanje i namjerno izazivanje emocionalnog stresa.


A kako piše Daily Mail, sudija je odbacio tužbu protiv Merilina Mensona u kojoj se navodi da je seksualno, psihički i fizički zlostavljao svoju bivšu djevojku.

Ešli Morgan Smitlajn je tvrdila da ju je Menson, čije je pravo ime Brajan Hju Vorner (Brian Hugh Warner), zlostavljao tokom njihove dvogodišnje veze koja je počela 2010.

Slučaj Smitlajn odbačen je nakon što je manekenka otpustila svog advokata, a zatim nije ispoštovala rok da dobije zastupanje na sudu.

Mnogi jezivi detalji tek treba da dobiju epilog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.