KONTROVERZNI INFLUENSER

Endru Tejt završio u bolnici: Sumnja se da ima problem s plućima

Mene je teško ubiti, stoji na Tejtovom Twitteru

Tejt: Matriks (Matrix me napao), ali pogriješili su jer ne možeš ubiti ideju. PRINTSCREEN / TWITTER

A. O.

9.1.2023

Kontroverzni influenser i samoproglašeni mizoginist Endru Tejt (Andrew Tate) (36) završio je u bolnici jer mu se navodno na plućima stvaraju čvorići.

Tejt je ovih dana u istražnom zatvoru u Rumuniji zajedno s bratom Tristanom zbog sumnji na trgovinu ljudima, silovanje i udruživanje u zločinačku grupu, ali nakratko je morao izaći iz zatvora.

Njemu je urađena biopsija, kako pišu rumunjski mediji, i navodno je s njim sve u redu, ali bolnicu još nije napustio. Suđenje Tejtu počinje za nekoliko dana i tada će se odlučivati o tome hoće li istragu provesti na slobodi ili će mu zatvor još neko vrijeme biti dom.

Iako je on fizički u zatvoru, njegov kanal na Twitteru je i dalje aktivan, a tamo je također prenesena vijest da je on u bolnici, ali uz neobičnu poruku.

- Matriks (Matrix me napao), ali pogriješili su jer ne možeš ubiti ideju. Mene je teško ubiti - stoji na Tejtovom Twitteru.

Podsjetimo, on je na Twitteru ušao u sukob sa švedskom aktivisticom Gretom Tanberg (Thunberg). U prvom je tvitu objavio dio spiska svojih automobila i tražio od Grete da mu da svoju e-mail adresu kako bi joj poslao cijeli spisak.

- Zdravo, Greta. Ja imam 33 automobila. Imam Bugattija, dva Ferrarija i to je tek početak. Daj mi svoj e-mail da ti pošaljem ostatak, kao i specifikacije koliko zagađuju okoliš -  napisao je Tejt. 

Greta mu je na to odgovorila ruganjem, aludirajući na to da Tate ima maleni penis.

- Da, molim te, prosvijetli me. Pošalji na [email protected]", napisala je Greta. 

Sukob se dalje nastavio jer je influenser u sljedećem tvitu Greti poručio sljedeće: 

- Hvala ti što si preko svoje e-mail adrese otkrila svima da imaš mali penis. Cijeli svijet se pitao. I slažem se da si trebaš pronaći život - uzvratio je Tejt. 

Uz to je objavio i video u kojem je dodatno napao Gretu. 

- Kontroverza mi nije strana. Ne radim ovakve stvari često, ali sada, kada mainstream mediji prenose što sam poručio Greti o svojoj kolekciji automobila, moram se oglasiti. Napisala mi je svoju adresu e-pošte, ihavesmalldickenergy. Zašto si stavila takvu adresu? Čudno. Ne želim pogađati kojeg je ona spola. Ne ljutim se ja na Gretu.

Ona ne shvata da je dio globalne matrice i misli da radi dobro. Neko je nju zaposjeo i naveo da uvjerava ostatak svijeta da je u redu da vas vaše vlade porezima odvode u siromaštvo, i to sve kako biste zaustavili toplinu Sunca.


Ja sam je onda prozvao, a onda je globalna matrica uposlila svoje botove da komentiraju i lajkaju njezin retvit, prije nego što sam ja uspio reagirati. I ja bih sada trebao naučiti nekakvu lekciju iz toga da ona ima adresu smalldickenergy? Dobrodošli u novu epizodu klaunovskog showa - zaključio je influenser.

Nakon toga privela ga je policija i to na temelju kutija od pizze koje su stajale na stolu ispred njega. Bila je riječ o lokalnoj rumunskoj pizzeriji i policija, koja za njim traga još od aprila prošle godine, zatim ga je brzo locirala i privela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.