6. MAJA

Nakon što su muzičari odbili: Poznato ko će pjevati na krunisanju kralja Čarlsa

U dvorcu Vindsor (Windsor) bit će održan koncert

Kralj Čarls. Instagram

A. O.

15.4.2023

Nakon što su omiljeni muzičari kralja Čarlsa (Charlesa) odbili nastupati na krunidbenom koncertu, koji će biti održan 6. maja, sada je poznato ko će ih zamijeniti.

Keti Peri (Katy Perry), Lionel Riči (Richie) i grupa „Take That“ predvodit će krunidbeni koncert, u sklopu proslave krunidbe kralja Čarlsa III, koja će se održati dan ranije, prenosi BBC. Ipak, prvobitna želja kralja bila je da nastupaju Ed Šeran (Sheeran) i Adel (Adele), ali oni su odbili.

U dvorcu Vindsor (Windsor) bit će održan koncert, a na njemu će također nastupiti međunarodna operna zvijezda Andrea Bočeli (Bocelli) u duetu s dobitnikom Gremija Brin Terfel (Grammyja Bryn Terfel), kao i pjevačica i tekstopisac Freja Rajdings (Freya Ridings) uz klasičnog kompozitora i pijanista Aleksisa Frenča (Alexisa Ffrencha).

Također, nastupit će i grupa „The Coronation Choir“, sastavljena od zborova zajednice i pjevača amatera iz cijele Velike Britanije. Svi će imati priliku pjevati pred 20.000 ljudi, a očekuje se da će više miliona ljudi krunidbu pratiti ispred malih ekrana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.