SVI SE PITAJU ŠTA MU JE

Fotografija otečenih prstiju kralja Čarlsa uzrokovala zabrinutost za njegovo zdravlje

Fotografija prstiju kralja Čarlsa III, koja je snimljena tokom njegovog krunisanja, uzrokovala je zabrinutost mnogih korisnika društvenih mr

M. Z.

7.5.2023

Fotografija prstiju kralja Čarlsa (Charles) III, koja je snimljena tokom njegovog krunisanja, uzrokovala je zabrinutost mnogih korisnika društvenih mreža za njegovo zdravstveno stanje.

Kobasičasti prsti

"Čovjek koji je bolestan ne može biti u stanju voditi naciju", "Šta se događa s njim?", "Njegovo zdravlje se očigledno pogoršalo", "Zabrinuta sam za njega", neki su od komentara na Twitteru.

Ljekar i profesor na Univerzitetu u Peking Čung Tang (Chung) je za magazin ''Metro'' otkrio šta uzrokuje otečene prste.

- Otečeni prsti su često simptom zadržavanja vode koje može biti uzrokovano brojnim zdravstvenim stanjima. 'Kobasičasti' prsti poznati su kao daktilitis. Ovo stanje nastaje zbog upale i može biti rezultat artritisa, bakterijskih infekcija ili čak tuberkuloze - kazao je.

Također je spomenuo da visoki nivoi soli (koji uzrokuju zadržavanje vode), alergijske reakcije, ozljede i autoimune bolesti također mogu biti razlozi za ovakav izgled Čarlsovih prstiju.

Predmet ismijavanja

On je i ranije zbog ovoga bio predmet ismijavanja. Jedna mesnica na Novom Zelandu u ponudu je ubacila kobasice "Prsti kralja Charlesa". Na društvenim mrežama postavili su fotografiju kobasica uz natpis "King Charles Sausage Fingers".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.