IMA NAJBOLJEG MENTORA

Učenik je postao profesor: Čime je Aleksandra Prijović opčinila mase širom regiona?

Uz Brenine instrukcije Aleksandra postaje izuzetno provokativna i atraktivna

Aleksandra Prijović. Instagram

6.10.2023

Malo kome je u novijoj estradnoj historiji pošlo za rukom da bez ijedne reklame pokori kompletan region. No, Aleksandri Prijović jeste! Čini se bez pola muke. U rekordnom roku Aleksandra je uspjela da proda tri beogradske Arene, sarajevsku Zetru, da bi odmah potom bio zakazan i drugi koncert, tri zagrebačke Arene, četvrta je u prodaji, dvije dvorane u Nišu...

Veze s pjevačima

Ko je Aleksandra Prijović, novi estradni fenomen? Da li se uistinu ona toliko kvalitetnija i bolja od drugih da se toliko izdigla iznad svih ostalih. Da li je ova pomama oko nje opravdana... pitanja su koja se ovih dana mogu čuti?

Neosporno talentirana, Aleksandra se u sezoni 2012./2013. godine pojavila u takmičenju za "Zvezde Granda" kada je stigla do finala, ali ne i do titule pobjednika. Zauzela je četvrto mjesto i nije se puno razlikovala od silnih djevojaka koje su svoje mjesto na estradnom nebu potražile baš u tom takmičenju.

Govorilo se da su njene vokalne sposobnosti ličile vokalu udovice ratnog zločinca, Cece Ražnatović. No, niko, pa ni čelnici „Grand produkcije“ joj nisu predviđali veliku, a kamoli blistavu karijeru.

Nakon takmičenja, Aleksandra je snimila nekoliko hitova kao što su "Senke" i "Totalna anestezija", kada se polako izdvaja kao jedna od popularnih mlađih zvijezda. Njen privatni život bio je baš onakav kakav treba "sedmoj sili".

Dijete je razvedenih roditelja, dolazi iz hrvatskog gradića Belog Manastira, nije se libila stupiti u vezu s kolegama... Posebno interesantna afera je bila ona koju je imala s Amarom Giletom Jašarspahićem, te Ljubom Perućicom. 

Aleksandra Prijović. Instagram

No, ubrzo poslije toga postaje djevojka Filipa Živojinovića, sina tenisera Bobe Živojinovića, a nakon toga i njegova supruga, te je postala i jako bliska s legendarnom Lepom Brenom, koja joj je, kako je i sama priznala, postala druga majka.

Od tada njena karijera kreće uzlaznom putanjom.

Aleksandra Prijović je dobila najboljeg mentora koji šoubiz ima u malom prstu. Uz Brenine instrukcije Aleksandra je dosta poradila na svom vizuelnom identitetu, postaje izuzetno provokativna i atraktivna, a pjesme koje snima nisu imale samo čist folk zvuk, već koketiraju i s popom i rokom. I ubrzo učenik je postao profesor. 

Ništa ne bi bilo moguće, da se u Aleksandrinu karijeru nisu uložili silni novci koji se lagano vraćaju "investitoru".

Prijović i Lepa Brena. Foto: Live production

Snimila je tri uspješna albuma sa kojih su se izdvojile pjesme "Testament" "Legitimno", "Sabotiram", potom "Kuća strave", "Devet života"...

Tri albuma

Bilo kako bilo, činjenica je da je Aleksandra jedina mlada pjevačica koja je sa samo 27 godina napunila tri arene u Beogradu, dvije Zetre, i čak četiri zagrebačke arene.

Zadala je tešku “zadaću” jer do sada to nikome nije pošlo za rukom!

Najplaćenija pjevačica

U sklopu svoje regionalne turneje "Od istoka do zapada", a nakon koncerata u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Nišu, Prija je postala najplaćenija pjevačica.

Srbijanski mediji tvrdi da će Aleksandra od sada za novogodišnje koncerte uzimati čak 100.000 eura. Takvim honorarom mogu se pohvaliti jedino Zdravko Čolić i Dino Merlin. Ranije je cijena njenih novogodišnjih koncerata bila 50.000 eura.

Njena cijena je skočila i za "obične" vikend nastupe. Do sada je bila plaćena između 15.000 i 20.000 eura, a sada će za takve nastupe dobivati od 25.000 do 30.000 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.